Lise Gro Finnestad nøyde seg ikke bare med én premie.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sommercup på Victoria Dart Club

Samme helg som Palmesus valgte vi i Victoria dart club å arrangere årets sommercup. At det i tillegg var mye folk og god musikk i byen, gjorde helga perfekt.

Vi tok vel i mot gode dart spillere fra fjern og nær. Åpnet opp våre hjem for å huse alle mann. Det var vanskelig å finne ledige hotellrom denne helgen, men det ordnet seg. Der det er hjerterom er det husrom.

IMG_3319

30 glade og hyggelige dartspillere hadde funnet veien til det blide sørland. Det kom folk fra Bergen og Oslo , Domsgrunn , Årdal. Holmestrand, Kongsberg og Vennesla.

Vi begynte med en oppvarmingscup på fredagskvelden og fortsatte med hovedturneringen lørdags morgen.

501
Lørdag startet det hele med 501. Dette er det vanligste spillet som spilles rundt i verden. 501 begynner med at du starter på 501 poeng og spiller deg nedover. Vi har en dommer som kontrollerer at alt går riktig for seg. Så må siste avgjørende pil være en dobbel. Altså et tall på den ytterste ringen.

 

IMG_3350
Lise Gro Finnestad nøyde seg ikke bare med en premie

Må også få nevne at det kan spilles dart nede i puben om du kommer en annen dag enn våre klubbkvelder.  Eller du kan slappe av med live musikk, eller prøve deg på en karaoke.

Det ble til slutt Lise Gro Finnestad fra Wilhelm Tell dart club som stakk av med den gjeveste premien. Hun er en meget dyktig dart spiller som har vært med i mange år. Det er ikke lett å bryne seg på den dama der. Hun klarte også å bruke kun 14 piler for å bli ferdig med 501. Dessuten tok hun også en 154 utgang. Hvilket da tilsier at hun traff trippel 20, trippel 18 og avslutta med dobbel 20. Det er en meget bra prestasjon.

IMG_3322
Lise Gro Finnestad og Robert Wagner. Begge fikk 1 plass i hver sin klasse

Robert Wagner fra Lillehammer dart club stakk avsted med første plassen for herrene. Han også er en meget dyktig dartspiller som har vært med i mange år. Han har også spilt mange kamper ute i verden med meget bra resultater. I tillegg er han nr 1 på Norges rankingliste.

Cricket.
Neste kamp var cricket. Dette spillet består i at du må lukke alle tall fra 20 til 15. Det vil si at du må ha tre treff i hver. I tillegg tar du poeng fra motstanderen om du har lukket, og ikke han. Også her var det Robert Wagner som stakk av med førsteplassen

Så 3 kamp på lørdags kvelden var satt av til par mix 501. Her prøvde vi oss på en artig vri med å resirkulere damene. I parmix må det være en dame og en herrespiller på et lag. Men siden vi var færre damer enn herrer så fikk damene gå videre til å spille på lag med neste mann som stod uten dame. På den måten fikk alle herrene spille. Og det ble litt moro ut av dette når du kunne spør en dame hvor mange menn har du prøvd deg sammen med i dag.

IMG_3346
Iselin Hauen. En av Norges beste junior spillere

Det ble til slutt Elisabeth Eidet og Vidar Nilsen, Wilhelm Tell dart club. som vant denne turneringen. Og de to hadde spillt sammen helt fra begynnelsen av turneringa. Så du kan vel kanskje si at det lønte seg å være trofast!

Dagens dobbel
Etter en kort natts søvn var vi igang igjen på søndagen. Da var det dagensdobbel som stod for tur. Og vi hadde egen dame og herreklasse. Noe slitne var vi. Dart kan noen ganger være ekstrem sport. Men vi liker det. Det er noe med miljøet som gjør det så gøy. En treffer alltid mange hyggelige mennesker. Og en får skjerpa konkurranse instinktet. Det ligger også veldig mye trening bak. Og når det da gir resultater som i form av en 1 plass. Da er det bare så fantastisk deilig.

IMG_3309
Damene er i gang. Lise Gro Finnestad fremst. Iselin Hauen. Og Lisbeth Hauen bak

Spiller du dart så kan du vel si at du aldri er ensom. Du kommer for eksempel inn på en pub alene. Så ser du en dart skive og begynner å kaste noen piler. Og før du vet ordet av det er du sammen med mange andre likesinnede. Selv har jeg fått mange nye venner på denne måten.

Når det gjelder resultatet på dagens dobbel for damer, var Lise Gro Finnestad innblandet. Denne gang i samarbeid med Elisabeth Eidet. På herresiden var det Jørn Monsen fra Marvin East dart club og Geir Alvheim , Public Sotra som satte siste avgjørende dobbelt-pil.

Darthelg
Det ble en meget hyggelig darthelg. Vi var heldige å få treffe mange gode spillere. Robert Wagner har jeg allerede nevnt. Men vi hadde også besøk av en av Norges beste juniorspillere Iselin Hauen. fra X`n dart club . Hun har allerede til tross for sin unge alder ( 17 ) gjort seg bemerket både hjemme og ute i verden. Hun ble også tatt inn for å representere Norge på både junior og senior landslaget. Det står det respekt av.