Sørilds elitegruppe. Øverst fra venstre: Sara Dorthea Jensen, Line Myrestøl Johansson, Alexandra Haver, Johan Magnus "Bjørgis" Bjørgan og Therese Skjølsvik. Foran fra venstre: Malin Mønsås, Karoline Daland, Ingvild Meinseth og Anastasia Lunde.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Finpusset formen i Spania

Ni utøvere fra Sørild og to fra KIF Friidrett har lagt bak seg en god treningsleir for å toppe formen mot sesongen.

Årlig reiser elitegruppa til Sørild FIK på treningsleir til varmere strøk i påskeferien for å toppe formen mot friidretssesongen. Denne gruppa var også en tur på Tenerife i januar for bedre treningsforhold. Slike treningsleirer har vært viktig for Sørild ettersom vi har dårlige treningsforhold om vinteren, da vi ikke har hatt hallmuligheter. Det kan være problematisk for oss utøvere å trene med høyt tempo og høy kvalitet i minusgrader, da særlig for disse som satser på høyt nivå.

Torremolinos
I år var vi ni utøvere fra Sørild, og to utøvere fra KIF. Utøverne i elitegruppa til Sørild består av bl.a. mangekjempere, lang -og kortsprintere og lengdehoppere. Dette året dro vi til Torremolinos i Spania, som er andre året på rad. Her er det gode treningsforhold, med både fint og stabilt vær, og med en god friidrettsbane. I Torremolinos har vi møtt flere hundre friidrettsutøvere fra hele Europa, og vi har blitt bedre kjent med flere utøvere fra andre steder i Norge.

Vi trente omtrent to ganger om dagen, med en hviledag. Øktene besto bl.a. av fosfat, aerob og teknisk trening, samtidig som vi kjørte styrke -og spenstøkter. Friidrett er en mangfoldig idrett der allsidighet er viktig, noe vi ser på som veldig viktig. Flere av øktene var krevende for oss utøvere, hvor melkesyren var et faktum. På leiren opplevde vi også forskjellige utfordringer som diverse skader. Her kjørte vi da alternativ trening i basseng, hvor vi løper med vest. Dette har flere av utøverne hatt positive opplevelser med, ettersom dette er lite belastende for beina.

Fem på rekrutteringslandslaget
Mellom og etter øktene, var vi nøye på å få i oss næring og kjøle ned beina i kaldt vann for bedre restitusjon. Det var også rom for soling og shopping for de som ønsket det.

Personlig synes flere av utøverne at friidretten får lite oppmerksomhet i media, til tross for et høyt nivå blant samtlige utøvere. Fem av Sørild sine utøvere er på rekrutteringslandslaget for Norge, og flere har prestert godt i både nasjonale og internasjonale mesterskap. Vi ønsker et større friidrettsmiljø på Sørlandet da dette har stagnert de siste årene. Derfor håper vi den nye friidrettshallen i Grimstad trekker til seg både barn og unge, men også utøvere som ønsker å satse innenfor friidrett.