Jonas Østhassel vant mixed double sammen med kusinen Marie Mørk i Badmintonsenteret i helga. Foto: Pivat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandet vant begge gutteklassene i norgesrankingstevne

Jonas Østhassel (15) vant programmessig U17-klassen i single i Badmintonsenteret. I U-13 klassen ble det historiske triumfer til en mandalitt.

-Han er et stort talent, som i tillegg er best trent. Jonas begynner å få et internasjonalt snitt over spillet sitt. Han var solid i single i helgen og tapte ikke et sett, uttaler trener i KBK, Rik Hermans.

Sammen med Jonas Tønnessen ble det «bare» 2. plass i herredouble, men sammen med kusine Marie Mørk vant han en kjempespennende finale i mixeddouble.

-Meget godt mixspill fra KBK-paret. De samspiller bra og har blikket for de rette løsningene, var KBK-trenerens dom da matchballen lå rolig i gulvet etter 23-21.

Glade medaljevinnere i klasse U13. Foto: Privat.

I U-13 klassen viste KBK stor bredde. Filip Bøhn og Sander Østhassel kom til finaler og Jonatan Granum, Casper Stiansen, Sturla Mørk og Isak Abusdal til semifinale på guttesiden. Blant jentene var Maja Morvik Kragholm og Selma Kvarenes Bjørnestøl i sluttspill etter lovende takter. Halve kvartfinalegruppen var KBK-jenter!

Christer Andersen fra Mandal BK (t.v.) og Haakon Lærkerød Jelsness, Bygdø BK. Foto: Trond Atle Syvertsen.

Men den som stoppet KBK-erne, var en annen sørlending, nemlig Mandals Christer Andersen! For første gang i historien vant en mandalitt et rankingstevne i badminton, og det både i single og double! I double ble det seier med makker Haakon Lærkerød Jelsnes fra Bygdøy. Christer leverte fin badminton med fart og kraft gjennom hele turneringen. En badmintonfjær i hatten til den utrettelige primus motor i Mandal BK, Trond Atle Syvertsen.

– Gøy å oppleve. Historisk, jublet Syvertsen forståelig da Christer Andersen fikk sine førstepremier.