Med årets 14. triumf bokført er Søgne-mannen Øystein Tjomslands El Viktor fortsatt årets mestseirende travhest i Norge. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandshestene dominerte på hjemmebane

Hjemmehestene vant søndag syv av åtte løp på Sørlandets Travpark. El Viktor og Wayne Brogård tok sin henholdsvis sin 14. og 13. seier for året.

Med gårsdagens seiere er de sørlandske seiersmaskinene El Viktor og Wayne Brogård nå nummer èn og to på toppen av statistikken over landets mestseirende hester i 2017. De overbevisende inntrykkene begge hjemmehestene ga i søndagens seiersløp borger for at det er flere triumfer i vente før utgangen av året.

Wayne Brogård tok nok en råsterk seier sammen med Eirik Høitomt. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

– Jeg tror Wayne Brogård kan klare 15 seire i hvert fall før året er omme, sa en tårevåt trener Kari Anne Knutsen etter at hennes øyensten nok en gang vant etter det tyngste løpsopplegget av samtlige hester i feltet. Vinnertiden ble 1.15,1a/2140 meter for vallaken som for ett år siden på det nærmeste var oppgitt som travhest.

Med seieren i det 6. løpet tangerte Wayne Brogård dermed seiersantallet til Øystein Tjomslands El Viktor. Sistnevnte var imidlertid tilbake alene på topp bare et drøyt kvarter senere etter å ha ledet det 7. løpet fra start til mål. Tjomsland passet bare på Birkeland-hesten Vikson i ryggen, og da El Viktor fikk beskjed om at det var alvor strakk den vakre hingsten på seg og stakk unna til sikker seier. De engasjerte eierne av den svarte seiersmaskinen leser nå løpsproposisjonene med lupe for å sikre tittelen som årets mestseirende hest i landet.

– Steinar Nordengen, som er med og eier El Viktor, har full kontroll på hvilke løp som passer for hesten fremover, fortalte Tjomsland med et smil i seiersintervjuet.

I Magnums Othello har Øystein Tjomsland en ny seiersmaskin på gang. Søndag tok ekvipasjen sin tredje strake seier. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

Tjomsland har ytterligere en seiersmaskin på gang i Magnums Othello. Søndagens triumf var den tredje strake i regi Søgne-treneren, og den fire år gamle hingsten innfridde dermed som dagens største favoritt i V65-spillet. Tjomsland lot konkurrentene få haik til ut i oppløpet, men de siste 200 meterne av løpet var Magnums Othello i en klasse for seg. Vinnertiden ble 1.30,6/2160 meter.

Hjemmetrenerens stallgutt, Per Vetle Kals, tok vel vare på sjansen han fikk av sin arbeidsgiver bak Loquito Star. Etter en rask innledning og ditto avslutning, avviste hjemmeekvipasjen favoritten Hazil Boko og vant på 1.16,5a/2140 meter. Seieren var Loquito Stars fjerde for året, mens en lykkelig seierskusk kunne juble for årets første viktoria.

En jublende glad Per Vetle Kals feirer seieren bak Loquito Star. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

– Endelig! Jeg må bare takk Øystein for å få sjansen bak en så fin hest, dette var etterlengtet, fastslo en jublende glad Kals etter løpet.

Bjelland-jenta Andrea Roland avviste landschampionen Eirik Høitomt og favoritten Solkongen i en forrykende oppløpskamp og sikret seieren sammen med familiehesten Will Teddy. Vinnertiden ble gode 1.26,4a/1609 meter, noe som samtidig var ny rekord for hesten. Seieren overrasket det spillende publikum, for Will Teddy var kun et sjettevalg i V65-sammenheng. Triumfen var hestens første siden 9.mars, og årets første for 22 år gamle Andrea Roland.

Innvendige Will Teddy og Andrea Roland holder unna for favoritten Solkongen i en herlig oppløpskamp. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

– Jeg synes seieren var fortjent, Will Teddy har gått flere fine løp i det siste. Det er pappa (Rudolf Roland, red.anm.) som trener hesten nå som jeg går på skole, fortalte den unge amatørkusken i seiersintervjuet.

– Bjørnemyr Tara er magisk!, utbrøt en gledesstrålende Anne Marie Horrisland fra Nodeland etter at hennes tre år gamle hoppe på enkleste vis tok seg av V65-5. Etter en lynrask start fikk kusk Johan Kringeland Eriksen dempet tempoet noe midtveis, før det igjen ble full fart den siste delen av løpet. Ingen av konkurrentene maktet med Bjørnemyr Taras tempo i sluttfasen, og hoppa tok årets tredje seier på 1.30,3a/2140 meter.

Johan Kringeland Eriksen gir Bjørnemyr Tara velfortjente klapp på baken etter at Nodeland-hesten tok årets tredje seier på enkleste vis. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

– Hun har møtt de beste i årgangen flere ganger i år, og neste år tror jeg hun kan kjempe jevnt med dem, fastslo Kringeland Eriksen etter seieren.

Risør-hesten Puce Tanic E. innledet løpsdagen med sterk seier sammen med Eirik Høitomt. Utstyrt med lettere løpssko fungerte hesten optimalt, og inntrykket den fire år gamle hingsten ga i varmingen viste seg å stemme i løpet. Høitomt kjørte offensivt, kneblet lederhesten Quickwin samtidig som utfordreren Andova ble avvist i sluttfasen. Vinnertiden ble 1.15,0a/1609 meter for hesten som tok årets fjerde seier.