Bakre rad: Malene Oland Haugen fra Flosta, Mina Sofie Pedersen fra Randesund og Thea Farestad Skofteland fra Mandalskameratene. Foran: Emma Pettersen fra Våg, Sara Bogstrand Tønnesen fra Randesund og Elise Vindheim fra Lyngdal. Foto: NFF
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandsjenter på talentsamling

Denne gjengen er blant drøyt 100 av Norges mest talentfulle jentespillere som nylig har fått boltre seg på landsdelssamling i fotball.

– Det var veldig spennende. Det var gøy å være tilbake og treffe folk fra samlingen i fjor. Folkene her er dritkule og en herlig gjeng å være med. Man får følelsen at man er på et høyt nivå, sier Mina Sofie Pedersen.

Hun legger til:

– Jeg har hatt det veldig gøy og lært mye. Det har vært lett å bli kjent med folk og det har vært veldig hyggelig, sier Pettersen.

Landsdelssamlingen i Østfoldhallen for jentespillere født i 2002 og 2003 er en del av NFFs landslagsskole i samarbeid med Statoil.

– Det var veldig gøy å møte nye folk med samme interesse. Det kjentes på kroppen etter treningene og jeg har aldri blitt så sliten før, fastslår Sara Bogstrand Tønnessen.

Fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, informerer:

– Modellen har tre hovedintensjoner. For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier

– Spillerne opplever dette som veldig stimulerende og motiverende. Her har vi samlet de beste 14- og 15-åringene i Norge, så det er klart det er veldig inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Grøttland.