Lene Nilsen, her festet til foto i 2011, fikk en etterlengtet V75-seier med Carl Lewis på Biri Travbane lørdag ettermiddag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandsk sjokkseier i V75

Sørlandsjenta Lene Nilsen trodde ikke sine egne øyne da hennes Carl Lewis slo til med V75-seier på Biri lørdag ettermiddag.

– Veldig uventet, smilte 27-åringen etter løpet.

Verken Nilsen selv eller arbeidsgiver, Marius Høitomt fra Tveit, hadde seier i tankene da det 3100 meter lange V75-løpet ble sendt av gårde lørdag ettermiddag. Til nesten 50 i vinnerodds slapp spillerne røde Carl Lewis i vei, få minutter senere skulle det vise seg å være en feiltagelse.

Carl Lewis, her sammen med Eirik Høitomt, vant lørdag ettermiddag V75-løp til sjokkodds på Biri. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Carl Lewis leverte nemlig en sterk siste del av langløpet etter innvendig reise, og midt på oppløpet koblet 8-åringen seiersgrepet og sikret sin eier 60. 000 kroner.

– Dette var veldig uventet og veldig gøy! Jeg var heldig og fikk kjøpt ham for to måneder siden. Ikke noe dårlig kjøp!, smilte 27-åringen på seremoniplass.

– Jeg hadde ikke noen seier i tankene da vi kjørte til start i dag. Da vi kom ut på siste langside var han imidlertid pigg. Ting flyter bra om dagen, fastslo Nilsens arbeidsgiver, Marius Høitomt.

Carl Lewis tok karrierens 11. seier, og den mest pengestinne så langt. Vinnertiden ble gode 1.16,5/3120 meter.

Ask Eld kjemper seg forbi en annen Grimstad-hest, Kolnes Tom, og vinner på Jarlsberg fredag kveld. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Seieren fulgte opp sørlandsfremgangene fra Jarlsberg kvelden før. Grimstad-mannen Einar Askviks Ask Eld slo meritterte konkurrenter da han sammen med Vidar Hop tok seg av V65-1 på 1.25,5a/2100 meter. Dette var den seiersvante sørlandshestens 15.seier i karrieren, og den tredje for sesongen.