Songdølen Loyd Kaaland (22) fra en av mange konkurranser. Foto: Jannicke Røysland Homme.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandsk strongman i europatoppen

Jeg har drevet med strongman i tre år, og kan skilte med norgesrekord i steinløft (200 kilo opp på et platå 105 centimeter over bakken).

Se meg sette norgesrekord her:

Tidligere i desember ble jeg nummer to i klassen -90 kilo i Champions League i Spydeberg, der 12 deltakere fra Europa møttes til dyst. Stevnet i Spydeberg ble en veldig flott opplevelse for meg. Jeg satte noen deilige personlige rekorder, som 152,5 kilo i Apollon’s axle og 280 kilo i markløft, pluss at jeg klarte steinserien på 100 kilo,  130 kilo, 140 kilo, 160 kilo og 170 kilo til 120 centimeter høyde på under 60 sekunder. Steinserien er min beste øvelse, noen mener jeg er i verdenstoppen i max-løft i stein.

Jeg elsker å løfte tungt og utfordre meg selv. Jeg trener fem-seks ganger i uka, to-tre timer om gangen. Tidligere har jeg drevet med turn, det gjør at jeg tar teknikken i strongman ganske enkelt. Jeg får god oppbacking fra klubben min, Kristiansand Strong Team, og har mye å takke lederen der, Lars Erik Nilsen, for.

Jeg trives godt med den vektklassen jeg er i. Jeg er 175 centimeter høy og veier rundt 87 kilo. Jeg spiser ganske normalt, verken spesielt mye eller spesielt lite. Det går mye i kylling, ris, pasta og kjøtt. Mine mål for 2015 er å gjøre det bedre enn tredjeplassen i NM i fjor. Klarer jeg å kvalifisere meg til VM i Spydeberg i november, skal jeg selvsagt gjøre mitt beste for å hevde meg der. Det er veldig motiverende at min gode venn Andreas Valand fra Mandal, som både har vunnet EM og VM, har sagt til meg at jeg ligger lengre fremme som utøver enn han gjorde da han var 22 år.