Tre helt ferske norgesmestere fra Sørlandet, like etter finaleseieren. Fra venstre: Simon Andreas Røed, Markus Moen Furulund og Endre Nøtland. Alle foto: NBFF Region Sør.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandstrio norgesmestre i basketball

South Dragons, bestående av tre spillere fra Kristiansand Pirates, ble lørdag norgesmester i 3MOT3-basketball i Oslo.

Dermed kan et lag fra Sørlandet for første gang kalle seg kalle seg norgesmestere i basketball. Etter en overbevisende seier i den offisielle kvalifiseringsturneringen i Arendal i august, reiste Simon Andreas Røed, Markus Moen Furulund og Endre Nøtland denne helgen til det nasjonale finalespillet i Oslo for å kjempe om NM-tittelen.

I flott sommervær utenfor Oslo S ventet tøffere motstand enn hva guttene er vant med på hjemlige trakter, men det var ikke nok til å stoppe de tre sørlendingene. Med seier 12-6 mot et lag fra Moss, og 7-6 og 14-4 mot to Oslo-lag, var de klare for finalen. Denne ledet de både 3-0 og 4-1, før motstanderen kjempet seg innbitt tilbake. Det stod 5-5 da bare ett minutt gjenstod. Guttene fra sør holdt likevel ut til enden, og hentet inn seieren og norgesmesterskapet med seier 6-5.

Vinnere-banner-uten-tekst
Endre Nøtland, Markus Moen Furulund, Simon Andreas Røed sammen med presidenten i Norges Basketballforbund, Jan Hendrik Parmann.

South Dragons avsluttet med dette sesongen med totalt 21 seirer på 21 kamper i offisielle 3MOT3-turneringer. Nå venter en ny sesong med seriespill for klubblaget i Region Sør. Simon og Markus er født i 2001 og skal spille sammen på både Kristiansand Pirates U16, U19, seniorlaget Pirates 2 og regionslaget for Agder-fylkene. Endre er født i 2000 og spiller for U19 og seniorlaget Pirates 1. Simon er opprinnelig spiller fra Søgne & Mandal Basketballklubb, men gikk over til Kristiansand Pirates på forsommeren. Han bor i Songdalen, mens de to andre er bosatt i Kristiansand.

Eldar Kolenovic er også en del av South Dragons, og var med da laget vant kvalifiseringsrunden i Arendal. Dessverre måtte han stå over finalespillet i Oslo pga. skade.

South Dragons slo laget UMN i gruppespillet med hele 14-4.

Det var stor stemning og seiersrus da gullpokalen og premier ble delt ut til spillerne rett etter finalen. Utdelingen ble gjort av president i Norges Basketballforbund, Jan Hendrik Parmann. Han har det siste året fulgt med på den positive utviklingen i basketballsporten på Sørlandet, og uttrykte entusiasme for at landsdelen gjennom guttenes NM-seier markerer seg så sterkt både lokalt og i det norske basketmiljøet generelt.

I finalen møtte de tre Sørlendingene gode spillere fra Oslo-klubben Kjelsås. Finalen endte med seier 6-5.
I finalen møtte de tre sørlendingene gode spillere fra Oslo-klubben Kjelsås. Finalen endte med seier 6-5.

Dette er derfor på mange måter en seier for basketballsporten i hele regionen som blir satt pris på av mange og som kan være en motivasjon for unge, lokale spillere som nå ser at det er mulig å prestere også på nasjonalt nivå. Det har blitt mange gratulasjoner på Facebook til guttene siden seieren var et faktum. Mandag morgen venter skolehverdagen for de tre ferske norgesmestrene, selv om seiersrusen nok neppe har sluppet taket ennå.