Margaret K. Aase fra arrangørklubben Kristiansand JJK vant sin klasse og ble kåret til NMs beste kvinnelige utøver. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlendingene imponerte i jujutsu-NM

Utøverne fra arrangørklubben Kristiansand JJK hevdet seg i toppen i helgas NM på hjemmebane.

Årets NM i jujutsu ble avholdt på Idda Arena lørdag 24/10 og det var en uforglemmelig dag med gode utøvere, dommere og et engasjert publikum. Arrangørklubben hadde skapt en fin og intim arena med kampområdet såpass nær publikum at de fikk en 3D-følelse med selv å være med i kampene. Det var rundt 48 utøvere som var påmeldt i både Fight og Newaza, hvor flere deltok i begge kategorier.

Margaret K. Aase øverst i kamp inne i Idda Arena. Foto: Kampsport.no.
Margaret K. Aase øverst i kamp inne i Idda Arena. Foto: Kampsport.no.

Leder av dommerne, Kjartan R. Gifford, sier at de var utrolig imponert over kvaliteten til både juniorer og seniorer hvor det ble holdt en meget høy standard. Dette gjenspeiler seg også i at det ikke var skader, annet enn litt snørr, blod og tårer.

Det ble et historisk NM med Newaza som ble arrangert for første gang og det virket som publikumet som valgte å ta turen i dag, også var spente på dette. Vi hadde jo tross alt Margaret «Magga» Knutson Aase, en velmerittert utøver i BJJ, som skulle vise sine egenskaper på bakken, og publikum ble ikke skuffet. Hun gjorde det hun skulle og vant sin klasse. Dessverre trakk hun seg fra åpen klasse. Men det er ikke tvil om at denne jenta fra Songdalen fint kan hevde seg i et VM til våren om hun står på videre.

Igjen utmerket søskenparet Lene og Daniel Nomedal Olsen seg. Daniel vant sin klasse i Fight og Newaza og kunne glise etter to NM-gull. Og ikke nok med det, så ble han også kåret til turneringens beste junior. Lene hadde bare ei i sin klasse i Fight og Newaza og vant disse, men Amalie Haavardstad ga en god fight og smilte fornøyd selv med tap for Lene. Hun sier det viktigste ikke var å vinne for hennes del, men å få kamperfaring og jobbe spesifikt med oppgavene som coach Anne-Sofie Sundt hadde gitt henne.

Ivar Brøndbo Kjerstad vant kongepokalen i NM. Foto: Privat.
Ivar Brøndbo Kjerstad vant kongepokalen i NM for fjerde gang. Foto: Privat.

Heldigvis for Lene kunne hun også delta i seniorklassen og her viste hun igjen gode takter. Hun visste at hun ville slite mot Magga og Anne-Sofie, men målet var å holde stand til de andre i kampene og ikke tappe på Full Ippon. Hun hadde gode kamper og var utrolig godt fornøyd med sine prestasjoner. I Newaza holdt hun på å vinne mot Tonje Almedal som har blått belte i BJJ, men Tonje hentet seg mesterlig ut av en TriangleChoke, selv om hun nesten tapte på en submission

Ivar Brøndbo Kjerstad flankert av søsknene Lene og Daniel N. Olsen. Foto: Privat.
Ivar Brøndbo Kjerstad flankert av søsknene Lene og Daniel N. Olsen. Foto: Privat.

Og når vi er inne på Anne-Sofie, så var hun to sekunder fra å vinne kampen i Fight over Magga. Magga lå under 5-0 og hentet seg mesterlig inn igjen og tok igjen Anne-Sofie på målstreken som var skuffet over tapet, men hun hadde faktisk ingenting igjen på slutten av kampen, sa hun.

Så var det kåring av vinneren til kongepokalen. For fjerde gangen (ikke på rad) gikk denne til den barteløse trønderen, Ivar Brøndbo Kjerstad fra Kristiansand JJK. Han utmerket seg i både Fight og Newaza med NM-gull i begge klassene. Han viser stor forståelse for spillet og stresser seg ikke opp. Når han er på bakken, ser du hvordan han tenker og jobber seg inn millimeter på millimeter for å få den beste posisjonen og scorer sine poeng. En intelligent utøver på matta som vi håper vi får se mye mer av

Beste kvinnelig utøver ble Magga. Kristiansand JJK takker utøvere, dommer, publikum og til alle som bidro for å få god stemning i hallen. Resultatene kan dere lese her.