Her er Norges rugby-landslag etter triumfen i nordisk mesterskap i helga. Bak fra venstre: Stephen Skofteland, Brett Harvey, Lars Haigh, Nathan Cummins, Chris Stalsberg, Nils Kristian Holte, Mathias Vada Stenseth-Holm, Ravn Arvidsønn, Gilbert Haydamous, Reidar Flage, Sjur Håvard Strand og Dave Hunter. Foran fra venstre: Leif Andreas Nilsen, Joshua Hornby, Kevin Båtnes, Kristoffer Milligan, Kristian Paulsen, Harald Mikalsen, Stephan Mwikaria, Svein Åge Breimoen og Bendik Kalvik. Foto: Anne C Haigh.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlendingene imponerte i rugby-nordisk

Anført av kaptein Kristoffer Milligan fra Flekkefjord vant det norske rugby-landslaget nordisk mesterskap for andre år på rad.

Igjen er Sørlandet og spesielt Listerregionen sterkt representert på Norges herrelandslag i rugby league. Kaptein Kristoffer Milligan er vokst opp i Flekkefjord og har spilt på landslaget siden 2011 og visekaptein Harald Mikalsen fra Farsund har spilt siden 2013. I tillegg spilte Stephen Skofteland fra Lista, Svein Åge Breimoen fra Kvinesdal og Leif Andreas Nilsen fra Lista i nordisk.

Etter at Flekkefjord Rugbyklubb tok steget opp til eliteserien i 2013 har det vært en stor grad av lokale spillere som har tatt steget opp og representert Norge. Faktisk hele ti spillere har de siste årene kommet fra Listerregionen for å representere Norge i landskamper. I tillegg har det vært noen innom aldersbestemte landslag, blant annet Henrik Fredheim som spilte for Norge U19 i mai.

For andre år på rad er Norge nordisk mester i rugby league. Gjennom to tøffe kamper mot Sverige og Danmark har Vikingene vunnet på overbevisende vis. Lørdagens bortekamp mot Danmark ble historisk. Norge har aldri vunnet før sør for Skagerak. Lagets oppkjøring før seieren begynte torsdags kveld med en videoanalyse av gamle landslagskamper. Fredag fikk laget samkjørt seg, noe som viste seg igjen i kampen.

– Første omgang begynte med en try fra kaptein Milligan. Danmark svarte momentant med en try tilbake. Lagene presset hverandre gjennom første omgang. Det var en frustrerende omgang med for mange feil fra Vikingene. Vi fikk samlet oss i pausen, og i andre omgang tok vi kontroll. Laget skrudde opp tempoet og spilte mer flytende samtidig som vi kontrollerte kampen bedre, forteller assistenttrener Lars Haigh.

Kaptein Milligan sier:

– Det var en utrolig god følelse å stikke av med seieren her i Danmark. Danskene er alltid en tøff motstander og de skuffet ikke hjemmepublikumet. Etter fredagens trening hadde vi troen på seier, men samtidig var vi litt nervøse for hvor tøffe Danmark kan være. Vi slapp de inn i kampen tidlig i første omgang, men en ting vi har lært i årets mesterskap er å kjempe oss tilbake i kampen i stedet for å miste hodet. Gutta har virkelig jobbet hardt for å utvikle seg til spillerne de har blitt, spesielt med tanke på hvor ferske noen av de yngre spillerne er.

Neste landskamp for Norge blir mot Tsjekkia 22. oktober i Tsjekkia.

Trys: Milligan, Mwikaria 3, Paulsen, Cummins, Kalvik, Stalsberg.

Convertions: Cummins 7/8

Lagliste

* Debutant

 1. Gilbert Haydamous (Sandnes Raiders)*
 2. Leif Andreas Nilsen (Flekkefjord Tigers)*
 3. Reidar Flage (Lillestrøm Lions)
 4. Svein Åge Breimoen (Flekkefjord Tigers)
 5. Bendik Kalvik (Bodø Barbarians)
 6. Stephen Mwikaria (Trondheim Rugbyklubb)
 7. Nathan Cummins (Stavanger Storm)
 8. Sjur Håvard Strand (Bodø Barbarians)
 9. Kristoffer Milligan (Flekkefjord Tigers)
 10. Mathias Vada Stenseth-Holm (Sparbu Lumberjacks)
 11. Harald Mikalsen (Farsund Bobcats)
 12. Nils Kristian Holte (Porsgrunn Pirates
 13. Kevin Båtnes (Porsgrunn Pirates
 14. Kristian Paulsen (Porsgrunn Pirates)
 15. Joshua William Skidmore-Hornby (Lillestrøm Lions)
 16. 16 Chris Stalsberg (Porsgrunn Pirates)
 17. Ravn Arvidsønn (Stavanger Storm)*
 18. Stephen Skofteland (Flekkefjord Tigers)