Klare for 90 km med blodslit: Fra venstre Erlend Haugstad (40), Gjermund Steinsland (23), Morten Horn Elieson(24), Anstein Mykland (trener, ikke på plass i Sverige) og Henrik Fjellstad (19). Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlendinger spente før Vasaloppet

Fire medlemmer fra Team Skiclub, pluss støtteapparat, er på plass i Sverige for å gå Vasaloppet i søndag. Stemningen er spent og optimistisk.

Kristiansanderen Morten Horn Elieson (24) er snart på plass i Sverige. Med seg har han tre andre medlemmer fra Team Skiclub. Felles for dem alle er at de skal gå Vasaloppet denne helgen. Alle er spente på hva som venter dem.

Godt forberedt

– Vi har forberedt oss godt. Treningen er noe trappet ned den siste uken. Nå er det andre ting som står i fokus. Nok hvile og riktig næring er viktig foran et så langt løp, sier Elieson.

Det er nemlig ingen spøk de begir seg ut på. 90 kilometer i skisporet er ikke for hvem som helst, og nå skal den jevnlige treningen måles i resultater. Alle håper de kan bite godt fra seg i det som er sesongens store mål.

– Noen topplassering blir det neppe. Det er mange sterkere løpere som er med her, deriblant Petter Eliasen, som har vært i helt egen klasse i alle langløp denne sesongen, sier Elieson.

Verdensmester i støtteapparatet 

Deltagere og støtteapparat ankommer Sverige fredag kveld. For utøverne venter det da en kort skitur eller løpetur for å få den lange bussturen ut av hodet. Støtteapparatet, som består av tre personer, skal bruke kvelden på å sortere ut utstyr og preppe ski for morgendagens skitur. Selve løpet går søndag, men i morgen blir det en lengre tur for å kartlegge forhold og legge den siste hånden på verket før start søndag morgen. Den tidligere verdensmesteren Terje Langli er en del av støtteapparatet. Han har vært i Sverige siden torsdag, og bør dermed ha god kontroll på hva som venter deltagerne i de svenske skoger. Lagleder Stig Robertsen er stolt og spent på vegne av laget.

– Jeg gleder meg. Samtidig er jeg veldig spent på hvordan gutta presterer i det  som er sesongens store mål for alle sammen. Med de fasilitetene som er for ski på Sørlandet er jeg stolt over at vi har fire mann som stiller på start i et løp som dette, avslutter Robertsen.