Hver uke pendler Amalie Aune fra Kristiansand til Århus/DanceZone for å trene med sin dansepartner Gustav Imanuel Skovbon (13, i bakgrunnen). Alle fotos: CRL/MM Photography.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Amalie (12) følger dansedrømmen

Amalie Aune fra Kristiansand er nybakt nordisk mester i sportsdans og håper på VM-plass til høsten sammen med sin danske makker Gustav I. Skovbon (13).

Amalie og makker Gustav på vei til 2. rangliste standard i Sakskøbing
Gustav Emanuel Skovbon
2. rangliste latin, 2. plass

Amalie (fyller 13 år i juni) og hennes makker Gustav Imanuel Skovbon startet å danse sammen i slutten av januar i år og har trent intensivt og hardt for å få på plass koreografi i alle ti danser (fem standard-danser og fem latinamerikanske danser). Siden Gustav er ett år eldre enn Amalie, er de første års Junior II.

12417556_1750220518541731_5124339353965974089_n
Gustav og Amalie med 1. plass i standard i Nordic Championship junior II-klassen. Foto: Privat.

Begge har danset i mange år. Amalie startet da hun var fire år gammel i Kristiansand Danseklubb og har med sin tidligere dansepartner vunnet alt i sin klasse i Norge opp gjennom årene.  De var i fjor høst med på Norske Talenter  på TV2 og kom her til semifinalen. Gustav har vært danmarksmester flere ganger, og i fjor danset han seg til finalen i Copenhagen Open i junior I. Han har også deltatt i German Open og Blackpool, som er en av de største dansekonkurranser i verden.

På DanceZone/Århus har danseparet trenere som er flere ganger verdensmestere i sportsdans i grenene standard og latin: Peter og Kristina Stokkebroe, Martino Zanibellato og Michelle Abildtrup, Lene James Mikkelsen, Emanuel Valeri og Tania Kehlet m. flere.

image3

Motivasjonen til Amalie er å bli best mulig, og oppnå de beste resultater. Og den muligheten har hun sammen med sin dansepartner Gustav. De har de samme mål og de har begge viljen og evnen til å trene mest mulig sammen, og har alle forutsetninger for å lykkes. Målet er å bli Danmarks første par i Junior II i både standard og latin og 10-dans. Paret er første års junior II-par, og allerede etter kun to måneders partnerskap har de kommet langt.

Parets første konkurranse var Copenhagen Open 2016, 19.-21. februar i København på Tivoli hotel. De deltok etter å ha kun trent sammen i totalt 14 dager og oppnådde flotte resultater i klassen junior II. Fredag var de eneste danske og norske par som kom seg til semifinalen og endte på en 12. plass. Lørdag danset de latin, og her kom de seg til kvartfinale og fikk en 15. plass – også her beste danske par. Søndag danset de Junior II Combi og kom seg videre til semifinalen og fikk en flott 11. plass. Alt i alt en super debut av det unge og ferske danseparet.

IMG_222512. mars deltok Gustav og Amalie i Danmarks 2. rangliste i latin og fikk en flott 2. plass, kun slått av ett par. De ligger ikke på latsiden, så påskeferien ble brukt til å trene og terpe på programmene. Gustav og Amalie har stor sjanse for å bli tatt ut til VM i latin som er på høsten, og det er ett av målene til paret.

Lørdag 2. april deltok de i Rangliste 2 Standard i Sakskøbing og vant sin klasse, paret er nå ranket som nr. 1 i standard og nr. 2 i latin. Søndag deltok de i Nordic Championship (De Danske Danseskoler) i standard og ble også her stående på toppen av seierspallen!

Her kan du du se Gustav og Amalie i aksjon,  fra 1.55 timer-2.03,30 timer og fra 3.34,50 til 3.43,30 på videoen:

12783561_460337484176839_5409704227222471589_oParet er nå ranket som nr. 1 i standard og nr. 2 i latin. Førstkommende helg skal de delta i sin første konkurranse i Norge, norgesserien 2 på Lillestrøm. I mai og juni vil det bli deltakelse i utenlandske konkurranser for å matche seg med de virkelig gode danseparene.

Det kreves planlegging fra begge foreldrepar siden Amalie bor i Norge og Gustav i Århus, og ikke minst samarbeid med skolen for å få til dette. Amalie går nå i 7. klasse på Flekkerøy skole, og er på skolen i snitt to-tre dager i uken. Til høsten starter hun på ungdomsskolen.

Gustav og Amalie har begge kommet inn på Topp Elite ungdomskolen ESAA, etter flotte anbefalinger fra sportssjefen Henrik Larsen i Danmarks sportsdanserforbund.