Starts Henrik Robstad depper etter 2-4-tapet for Vålerenga på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Start: Klar diagnose, feil medisin

Det er dumt om Start skal rykke ned uten å prøve å holde seg. Fokuset på utvikling av spillestilen nå er øving i å tape. Her er oppskriften på et helhjertet forsøk.

Oppsummert:

4-5-1, lavt press, langt mot etablert og full-fart-fremover ved brudd.

Keeper:
Både Opdal og McDermott er gode nok. Den som er best i feltet og slår 5-meter-utspill lengst og mest presist står.

Sidebacker:
Venstreback: Vikstøl eller Robstad. Skal konsekvent slå lange krossere mot høyre kant. Den som har mest presise og lavtflygende langpasninger spiller.

Høyreback: Den som er best én mot én i forsvar og raskest av Wichne og Skogmo.

Stoppere: Gummi og Tapio. Potensielt de beste duellspillerne. Skal alltid ligge lavt og stort sett duellere i 90 min.

Midtbane:
Venstre kant: Den raskeste av Børufsen, Sigurdsen og Sandnes. Skal ikke trylle, kun ligge i ramma defensivt og spurte maksimalt på overganger.

Indreløpere: Hoff og Aase. Hoff skal løpe i bakrom, Aase skal balansere og trylle.

Sentral: Hollingen. Hjerne og sikkerhetspropp i laget. Soleklar kaptein.

Høyre kant: De John. Skal kun ligge i ramma defensivt og stusse de lange krosserne inn i bakrom. Mangler fotballforståelse og skal aldri ha ballen i beina, men blir den viktigste spilleren i systemet. Ironisk.

Spiss:

Den som er best med stoppere i ryggen. Må kunne holde i kula feilvendt til laget kommer etter. Posisjonen er up for grabs. Mulig Robstad faktisk er den beste i troppen til akkurat det.

Innlegget er skrevet av Jarle Børrestad (46). Han er idrettslektor, fotballtrener og fotballkommentator. Hallingdøl som har bodd de siste 27 årene i Kristiansand. 

Jarle Børrestad. Foto: Privat.
Jarle Børrestad. Foto: Privat.