Ifølge Magnus Simonsen er det tommel opp for årets sesong. Junioren avsluttet med cupseier i Skien i helga. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sterk finalekjøring ga cupseier

Magnus Simonsen fra NMK Kvinesdal vant bilcross.no-cupens juniorklasse etter å ha blitt nummer to i avslutningsløpet.

NMK Grenland var vertskap for det tredje og siste løpet i ”bilcross.no-cup” denne helga. I juniorklassen stilte hondølen Magnus Simonsen. Simonsen er ”siste års junior” og har vel mer eller mindre stått i finale i samtlige løp gjennom sesongen. Det blir dermed spennende å se om han vil hevde seg på samme vis når han i 2018 møter enda hardere konkurranse i seniorklassen. For Simonsen virker til å være fryktløs bak rattet og er enda en av sjåførene som legger pedalen flatt med finalene som eneste mål for øye. Til forskjell fra klubbkamerat Mikal Narvestad, hadde Simonsen kjørt begge de to tidligere løpene – og ledet også cupens juniorklasse.  

Det var denne bilen som sikret Simonsen helgens resultater. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

I kjent stil kjørte Simonsen inn til heatseier i første omgang etterfulgt av svartflagg og diskvalifisering grunnet ”panserløft” i andre omgang. Her har teamet en jobb å gjøre – for denne hendelsen så vi også på Konsmo under det andre cup-løpet. Så nå må noen få kjøpt denne gutten noen splinter som fungerer, slik at vi slipper flere svartflagg av denne typen i 2018.

I tredje omgang ble det nok en heatseier før han avsluttet fjerde og femte omgang med solide andreplasser. Poengsummen kvalifiserte direkte til A-finalen og med oddsene på sin side så behøvde altså ikke Simonsen å plassere seg høyere enn femteplassen for å vinne cupen.

Han skal ha sagt i et intervju til bilcross.no’s reporter at han ”bare” skulle tusle rundt for å unngå svartflagg eller andre unødigheter – men den som kjenner Magnus Simonsen (eller en hvilken som helst annen bilcrossfører), ville fnyse av et slikt utsagn. For i det starten går, så finnes ikke annet enn adrenalinrush og bonn speed. Simonsen kjørte seg inn som nummer to i A-finalen og vant sågar bilcross.no-cupen’s juniorklasse.

Det så lenge ut til at Mikal Narvestad hadde kjørt sitt siste løp for sesongen under Sørlandsmester’n på Konsmo, men så bestemte kameratgjengen seg altså for å ta en real sesongavslutning med busstur til Skien. Der stilte Narvestad til start med en foreløpig 26.plass.

Mikal Narvestad i Opelen som oftest omtales som ”hyggebilen”. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Ettersom at Narvestad kun hadde 12 poeng fra cupens andre løp, hvor han måtte bryte i C-finalen og ta til takke med en fjortendeplass – ja så var det rimelig å anta at han ikke ville havne i toppsjiktet på cupresultatene. Aldri før har antakelsene slått så feil, for er det en ting som er sikkert i bilcrossen, ja så er det at løpet skal kjøres – og alt kan skje.  

For Narvestad var noe uheldig i første omgang, men han kavet seg over mållinjen som nummer to med defekt drivledd. Videre fulgte tre heatseiere med en etter hvert så sliten clutch. I løpet av lørdagskvelden skiftet kameratgjengen clutchen i den grønne hyggebilen – og på søndags morgen var det atter ”ready to race”.

Kameratgjengen på vei hjem fra Skien. Fra venstre Ole Kristian Mygland, Mikal Narvestad og Ole Tom Bryggeså. Foto: Sigurd Erik Egeland

I femte omgang kjørte Narvestad inn til en andreplass, men hadde likevel nok poeng sammenlagt til å kvalifisere direkte til A-finalen. Denne forløp som seg hør og bør når man slår til med guttetur på sesongavslutningen – for på toppen av pallen – jo der stod Mikal Narvestad. Løpsseieren tok ham for øvrig nettopp til toppsjiktet, for Narvestad fikk også med seg femteplassen i seniorklassens cupsammendrag.