Tangen Bjørn og Øystein Tjomsland etter seieren i V75 på Forus lørdag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tjomsland-traver sterk som en Bjørn

Fire år gamle Tangen Bjørn ristet av seg konkurrentene èn etter èn i et V75-løp på Forus lørdag. Tjomsland-traveren viste seg utømmelig for krefter.

Han har litt å slektes på, Øystein Tjomslands ferske V75-vinner Tangen Bjørn. I en søskenflokk som teller 15 avkom har hele 10 av disse tjent over 200.000 kroner på norske og svenske travbaner! Det har ført til at moren, Slogum Il, er blitt tildelt utnevnelsen DNTs Eliteavlshoppe for enestående resultater i avlsboksen.

Se Tangen Bjørn vinne V75-løp i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Lørdag viste fire år gamle Tangen Bjørn at han ikke vil være noe dårligere enn sine søsken, og sammen med sin trener Øystein Tjomsland var han utilnærmelig i et V75-løp på Forus Travbane. Den svarte hingsten rekordforbedret seg til 1.26,0/2040 meter da han tok sin andre seier i det femte forsøket for sesongen.

Øystein Tjomsland kunne se langt etter konkurrentene bak Tangen Bjørn på Forus lørdag. Foto: Rune Eikeland/hesteguiden.com

– I dag imponerte han meg. Han har ikke helt toppfarten til de beste i årgangen så jeg tror det blir tøft med tanke på årgangsløp, men det er en hest som vil utvikle seg og som har fremtiden foran seg, fortalte Øystein Tjomsland på seremoniplass etter løpet.

Mandal-hesten Eos Marinka tok sin tredje seier under sal denne sesongen. Her sammen med en fornøyd trener og rytter Martine O. Sørvik. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Tangen Bjørn har på livets åtte starter vunnet tre løp, og har aldri vært dårligere enn nummer tre på sine fremtredener.

Sørlandsseier ble det også på Biri Travbane søndag. Eos Marinka, deleid av mandalitten Rune Upsahl, imponerer i montédisiplinen og tok årets tredje seier i travritt. Sammen med sin trener og rytter Martine O. Sørvik var den åtte år gamle hoppa aldri til å rokke etter tidlig tetkjenning. Vinnertiden ble 1.28,1/2100 meter.