Kristiansanderen Hakeem Teland fikk bryne seg mot verdenseliten i Tsjekkia, og dokumenterte solid form før EM og VM for juniorer i sommer. Begge foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sterk verdenscupdebut av Teland

Hakeem Teland (18) imponerte med sin femteplass i C-finalen for seniorer i Tsjekkia.

Norges padleforbund ser helt klart talentet til 18-årige Hakeem Teland fra Kristiansand og sendte ham like godt til World cup i Racise i Tsjekkia for at han skal få verdifull trening med tanke på EM og VM for junior senere i sommer.

Og Hakeem grep sjansen. Han var påmeldt i både K1 200m og K1 500m og var først ute iflg. lederne et knallhardt forsøksheat, men klarte 6. plass i heatet med 37,32 og var 2,2 sek etter heatvinner Liam Heat fra England. Han kvalifiserte seg dermed til en av de fem semifinalene på senere på dagen.

hakeem1Deretter padlet han forsøk på K1 500m og ble igjen nr 6 med tiden 1,52,62 og var 2.6 sek etter heatvinner Lukas fra Tsjekkia, og var
klar for semifinale også i denne øvelsen.

Han padlet semifinalen i K1 500m svært godt og fikk igjen en 6 – plass med 1,46,72 og var bare 3,7 sek bak heatvinner Paul Mittelhold fra Tyskland. Han hadde havnet i et svært tøft semifinaleheat og tiden hans var faktisk bedre enn toeren i et par av de andre semifinalene og fikk dermed plass i søndagens C-finale.

Han var derfor ganske utladet da han padlet K1 200 semifinale og ble her nr 9 med 39.85. Uansett var lederne svært fornøyd med Hakeem som søndag padlet C-finalen på 1,45,87 – og fikk femteplass.

Hakeem var selv svært fornøyd med sine prestasjoner og mente at en C-finale og to semifinaler var i overkant av forventningene. Og deltakelsen i seniorklassen i World Cup var veldig god gjennomkjøring foran EM og VM junior hvor han både skal padle K1 og K4.