Grimstadkvinnen Julie Solvang, her til høyre i rødt fra Ladies Tour of Norway i fjor, imponerte voldsomt opp Drivenesbakken 1. mai. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Satte Sprekingen-rekord opp Drivenesbakken

Julie Solvang har gitt deltakerne i sprekingen.no noe å strekke seg etter.

Nå er standarden satt! Sprekingen.no er for alvor i gang. Sprekingen.no-segmentet opp Drivenesbakken er del av avslutningen på turrittet Oggevann rundt, og mange ryttere fikk 1. mai notert seg sterke tider opp bakken forrige helg, selv om mange var slitne i det de begynner på bakken (inkludert meg selv!).

Av damene var Julie Solvang raskest opp Drivenesbakken. Hun klinket til med en real QOM (Queen Of the Mountains)! Altså ikke bare årsbeste opp bakken, men best av samtlige damer som noen gang har registrert tid her. Hun brukte 6.00 minutter. To sekunder bak var Stine Borgli. Begge sykler aktivt på elitenivå i Norge, Julie for Grimstad SK og Stine for Bryne SK. Selv brukte jeg over ett minutt mer tid.

Av mennene var Trond Førland raskest med den sterke tiden 4.53, med Bent Inge Bakke kun to sekunder bak. På de neste plassene kom Kenneth Solheim, Steffen Galdal og Håkon Rossebø. Men dette er jo av de som registrerer turene sine på Strava.

Det at segmentet er del av et ritt, og i tillegg avslutningen på rittet, gjør at mange presser seg ekstra opp bakken, og man kan til en viss grad dra nytte av å ligge på hjul hvis man er i en gruppe. Men man vil sannsynligvis klare egne bestenoteringer lettere hvis man prøver seg når man er mer uthvilt enn man er på slutten av et ritt. Så det er bare å prøve seg, folkens! Prøv å slå din egen rekord, eller prøv deg på KOM/QOM. Hver må velge sine mål!

Les også: Bli med i Sprekingen!

Lurer du på hvordan du kan registrere tidene dine på Strava? Se her.

Se bestetider opp Drivenesbakken her.

Resultater fra Oggevann rundt.

Sammenlagtstillingen i Sprekingen.no.