Nikolai Stien (23) fra Kristiansand er som den eneste fra Norge kvalifisert i klassen Rotax Max DD2 til Rotax Max Challenge Grand Finals i Portugal i november. Foto: Lisa Mari Bynes/Bynes Media.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klar for verdensfinale

Høstløpet på Varna utenfor Moss ble en god avslutning på en meget bra sesong her hjemme og nå gleder vi oss veldig til sesongens store høydepunkt!

Denne helgen har vi kjørt sesongens siste gokartløp i Norge. Hovedmålet denne sesongen var å vinne Rotax Max DD2 Challenge Norway og få billett til Rotax Max Challenge Grand Finals i Portugal i november. Et løp som fungerer som et «VM» hvor kun de beste fra sitt land får delta og dette er vel kanskje det mest rettferdige «VM-et» som finnes i gokartsporten.

For å få delta på dette, må man altså vinne en billett fra sitt respektive land og Norge har kun én billett i min klasse. Dette gjør at kun de beste førerne møtes i Rotax Grand Finals på slutten av året. Her står det 72 helt like gokarter klare for bruk og disse fordeles ved hjelp av loddtrekning. Det betyr at alle stiller med det samme utstyret og utstyrs-forskjellen blir så liten som det er mulig å få det i denne idretten.

Foto: Lisa Mari Bynes/Bynes Media

Det startet med en meget trøblete dag med trening på fredag hvor vi kun fikk kjørt noen få ordentlige runder etter mye tekniske problemer.

Lørdag startet løpsdagen og selv med begrenset treningsgrunnlag fra fredagen var jeg raskest på tidskvalifiseringen og hadde dermed beste startspor før 1. heat. Fra 1. startspor ble jeg dyttet rett av banen i første sving og måtte en tur på gresset. Kom heldigvis innpå banen igjen og kjørte meg opp til 7. plass.

Fra 7. startspor i 2. heat kjørte jeg meg opp til 1. plass men fikk en 10 sekunders tidsstraff for en feilaktig start. Dette ga meg likevel 3. plass i 2. heat og med henholdsvis 7. og 3. plass fra heatene fikk jeg startspor 5 i prefinalen. Her kjørte jeg meg raskt opp i tet og sikret meg dermed best mulig startposisjon til finalen. Fra første startposisjon i finalen ledet jeg hele løpet ut og vant dermed 6. og siste runde i Rotax Max DD2 Challenge.

Med fire 1. plasser og en 2. plass fra før var cupen allerede avgjort før denne runden, men det var godt med en god avslutning på cupen også.

Foto: Kjetil Stien

Tradisjon tro, kjøres JP-Racing 2 timer`n på søndag etter sesongens «siste løp». Dette skal i grunnen bare være en gøy avslutning på sesongen og et løp som ikke er like alvorlig som resten av sesongen. Her kjøres det to timer i strekk, hvor to sjåfører deler en gokart og hvor målet er å kjøre flest runder.

Sammen med min teamkamerat Martin Ellegård kjørte vi sammen i klassen X30. Skal man vinne dette løpet, har man normalt sett ikke tid til mer enn ett pitstop med sjåførbytte og bensinfylling og planen vår var at Martin skulle begynne å kjøre den første timen, mens jeg skulle avslutte. Dessverre ble Martin uforskyldt involvert i en krasj på første runde og bøyde bakakselen. Vi måtte inn i depot og bytte denne.

Vi kom utpå banen igjen etter 15 minutter, men lå da 20 runder bak de som ledet og vi skjønte fort at vi ikke hadde noen mulighet til noe godt resultat. Likevel kjørte vi videre og med god kjøring av begge sjåførene kom vi i mål som nummer 11, 17 runder bak vinneren.

Foto: Nikolai Stien

Det har vært en meget god sesong og nå ser vi frem mot turen til Portugal i november!