Glade Lia-spillere etter seieren i B-sluttspillet for J15-lag i Nidelv Cup i høst. Bak fra venstre: Stine, Sarah, Ellen, Silje, Amalie, Angelina, Rugile, Karoline, Therese og Selina. Foran fra venstre: Vilde, Meritha og Helene. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Stortrives som keeper på Lia

Etter at jeg begynte i en ny håndballklubb for et halvt år siden, har jeg tatt nye steg som målvakt.

Jeg spiller håndball på Lia IL i Grimstad. Jeg er målvakt/keeper og har vært det i nesten tre år. Jeg har spilt håndball i fire og et halvt år. Jeg har mange opplevelser rundt håndball og syns at det er en utrolig gøy sport. Jeg anbefaler håndball fordi det er en lagsport, og selv om du er den beste på laget eller ikke så er det fortsatt veldig koselig å gå på et lag med mange gode venner.

Dette gruppebildet med Lia er tatt 31. oktober. På toppen av målet fra venstre: Sofie og Karoline. Stående fra venstre: Stine, Therese, Helene, Angelina, Rugile, Amalie, Silje, Ellen, Julie og trener Jørgen. Sittende foran fra venstre: Jeg og Adele. Foto: Ragnhild Nielsen.

Håndball er en sport for jenter og gutter i alle aldre. Aller først begynte jeg å spille på Eide Kameratene IL som utespiller. Tidligere i år byttet jeg håndballag til Lia IL. Jeg har hatt mange opplevelser rundt håndballen. Jeg har vært på mange cuper og kamper med lagene, og jeg har hatt harde treninger og lette treninger osv. I håndball er vi sju spillere ute på banen. Vi har to vinger, en keeper og en strek, og så har vi bakspillere som det kalles. Det er to backer og en midtspiller. Vi spiller på en 20×40 meters bane.

Skummelt? 

Det er mange som spør meg: er det ikke skummelt å være keeper i håndball?  Og jo, det kan være litt skummelt, men det et også kjempegøy. Jeg lærer veldig mye som keeper og det er hard jobbing og trening for å ha denne posisjonen. Jeg har trent lenge på keeperplassen min og jeg trener hele tiden for å bli bedre og bedre.

Her er jeg i aksjon med gamleklubben min Eide Kameratene, i en kamp mot Vegårshei. Foto: Ragnhild Nielsen.

Hvis du skal være keeper, må du tørre eller å ha mot til å ta ansvar og være litt sjef ute på banen. Du må også ha gode reflekser. Du må i tillegg være fokusert hele tiden. Hvis du glemmer deg vekk i noen sekunder, og det plutselig kommer et skudd på mål, er du ikke klar til å stoppe det.

Det krever mye trening for å bli en god keeper. Jeg har mye reflekstreninger og styrketreninger. Jeg er en av to keepere på laget. Den andre heter Adele og er en av mine beste venner. Det er litt konkurranse mellom oss, men vi jobber mest sammen for å bli like gode.

Egen keepertrener

Vi har egen keepertrener som heter Michael. Jeg har hatt ham som trener i nesten to år. Adele og jeg har egen trening med ham mens de andre på laget har vanlig trening. Jeg trener tre ganger i uken. To vanlige treninger og en styrketrening der jeg går på Cross Fit i Grimstad.

Jublende lagvenninner med Nidelv Cup-trofeet. Fra venstre: Sarah, Karoline og Helene. Foto: Meritha Nielsen.

Vi har fått en fin start på sesongen med Lia, og har vunnet to av våre tre første seriekamper i J15-serien. Vi har vært med Dyreparken Cup og Nidelv Cup i høst, og det har vært veldig gøy. I Nidelv Cup gikk det bra sportslig også, for der vant vi B-sluttspillet etter finaleseier over Øyestad.

Jeg har lyst til å fortsette med håndball så lenge jeg synes det er gøy og jeg føler jeg fortsatt utvikler meg som målvakt. Det sosiale miljøet i klubben vår er kjempebra, og jeg har fått mange nye venner siden jeg byttet klubb.