Øystein Tjomsland etter en tidligere seier.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Strålende juniordebut

Vi har innledet denne sesongen på strålende vis. Med 18 stallseirer på et fåtalls starter så har vi virkelig kommet godt i gang. I kveld på Forus stilte vi til start med kun tre stallhester, men du verden for en kveld. Tangen Piril danset rundt Forus-ovalen og vant på kruttsterke 1.31,7 i debuten under langt fra perfekte forhold. Evigunge Vestpol Faxen tok sin førtiandre seier i livet, mens Kjempen galopperte fra seg en trippelplassering på oppløpet.

Vi kan starte med Tangen Piril tilhørende Nils Munkhaugen. Denne hesten ble besiktiget på beite som åring i Østfold. På dette beitet sto også millionæren Atom Lynet uten sammenligning forøvrig, men mulig at han lærte juniorene opp slik de skulle prestere i løpsbanen. Både Tangen Piril og Tangen Loke hadde et veldig flott trav og vi kjøpte like godt begge to. Etter systematisk trening fra høsten som åringer har Tangen Piril hatt en fantastisk utvikling og fullførte mønstringsløp og prøveløp på en ypperlig måte.

I kveld var det klart for debutløp og etter flere omstarter ble han litt ivrig etter å komme avgårde i det gyldige startforsøket. Men ned mot første sving fikk han gang på det og tidlig på den første langsiden overtok vi teten. Passeringstideme lød på 1.37,7/500m og 1.55,0/1000m. Ned den siste bortre langsiden ble farten skrudd opp og rundt den siste svingen «danset» Tangen Piril. Ned oppløpet kom han ensom og han strålte virkelig i banen. Han legger utrolig mye mark eller grus etter seg og har et fantastisk fint trav. Vinnertiden ble på smått utrolige 1.31,7v/2040m og 10.000,- inn på konto til Nils Munkhaugen. En fantastisk fin debut og vi gratulerer Nils så mye. Neste start blir muligens på Bjerke neste onsdag.

Vestpol Faxen tramper og går. På Bjerke lørdag og Stavanger i aften. Fra lengst tillegg kom han fint avgårde og satt i femtepar utvendig underveis. Tempoet i løpet ble travet etter 1.27,1/500m og 1.26,7/1000m. Ned mot den siste svingen var han veldig på alerten og da angrepet ble satt inn ned oppløpet avsluttet han strålende. Vestpol Faxen tok dermed sin 42. seier på det 145. forsøket og kom i mål på seierstiden 1.25,2v/2080m og 16.000,- inn på konto til Odd Magne Lura. En fantastisk traver som har tjent i underkant av to millioner i vår regi.

Kjempen travet et pangløp sist på Forus og i kveld var det klart for nytt løp. Han kom ikke et hundre prosent overens med baneunderlaget i denne starten. Kjempen fikk teten, men måtte slippe til nestfavoritten på den første langsiden. Tempoet i løpet ble travet etter 1.29,6/500m og 1.28,3/1000m. Siden ble det litt ut og litt inn før angrepet ble satt inn på oppløpet. Da kastet han seg over i galopp tidlig på oppløpet. Han kom nedpå igjen og ble tilslutt nummer fire etter en meget rask avslutning på løpet. Kjempen noterte tiden 1.30,4v/2040m og 4.000,- inn på konto til Thore Jan Johannesen. Kjempen travet et sterkt løp!

En strålende dag er gjennomført på Forus!