Christian Einarsen (32) fra Søgne vant VM i kettlebell sport for amatører i fjor, og har nå tatt steget opp i proff-klassen. Her er han i aksjon i danske Scala Cup i Næstvedt. Alle fotos: Emil Hyltoft Eriksen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kettlebell-suksess i proffdebut

Mine kettlebell sport-løft i danske Scala Cup var absolutt oppløftende, og jeg er motivert for å prøve meg i proffklassen også i EM i Polen i mai.

I kettlebell sport betyr betegnelsen Profesjonell ikke at man tjener penger på sporten, men at man løfter med én eller to 32 kg kettlebells avhengig av øvelsen – de tyngste som brukes innen klassisk kettlebell sport. Amatørklassen bruker én eller to 24 kg kettlebells.

EHE_2844

Vellykket VM

Jeg har sakte men sikkert nærmet meg et godt internasjonalt nivå de seneste årene. I fjorårets VM i Dublin vant jeg gull i biathlon i +95 kg amatør. Der løftet jeg med 24 kg kettlebell(s), nå er målet å etablere meg blant sterke eliteløftere der spesielt de russiske utøverne holde et imponerende høyt nivå (sporten kommer opprinnelig fra Russland og heter girevoy sport der).

EHE_2842Scala Cup

Jeg var eneste utøver i min vektklasse i biathlon 32 kg under Scala Cup i Næstvedt, men plasseringen var ikke målet her – jeg hadde kun som mål å klare å gjennomføre min første konkurranse med 32 kg kettlebells. Biathlon består av øvelsene jerk og snatch, og begge løftes ti minutter sammenhengende. Resultatet ble 84 repetisjoner i jerk (støt med 2×32) og 91 i snatch (rykk med 1×32), noe jeg er veldig fornøyd med! Jeg har bare trent med så tunge kuler siden nyttår, og dette var første gang jeg stod i alle de ti minuttene. Det lengste settet på trening var syv minutter.

Her er en video av jerk-settet mitt:

Jeg hadde lyst til å gi meg syv minutter inn i jerk-settet, det ble rett og slett grisetungt. Men fullførte med 84 reps. I snatch gikk jeg helt tom etter ca 8.20 og 91 reps. Er litt skuffa over det, men kula ville enkelt og greit ikke opp igjen… Deltok også i snatch med 24 kg. Løftet 154 repetisjoner og endte på en førsteplass i klassen min.

Mye hard trening

Jeg er som nevnt motivert for å prøve meg i proffklassen allerede under EM i Polen i mai, men har en stor treningsjobb å gjøre fram til da. Teknikken må sitte mye bedre og jeg har mye å hente rent fysisk. Det er en mye større mental belastning enn å løfte 24 kg, men veldig morsomt og utfordrende!

Her er en video av snatch-settet mitt: