Startskuddet går for Skifjelløpet 2015. Foto: Siv Emanuelsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Suksess for Skifjelløpet

Dette ble kanskje starten på en ny tradisjon. Den 16. mai gikk startskuddet for det første Skifjelløpet.

skifjell
Gjermund Steinsland (foran) vant  det rundt seks kilometer lange løpet på 26,12 minutter. Foto: Siv Emanuelsen

Initiativtakerne bak Olasheiløpet (Thor Bylund, Birger Gauslaa og Torolf Kroglund) og Lillesand Idrettslag inviterte til et nytt terrengløp i Lillesands flotte turterreng.

Det ble totalt 121 påmeldt, pluss noen som tok turen uten startnummer. HER KAN DU SE ALLE RESULTATENE. Vinner ble Gjermund Steinsland, som også er en dyktig langrennsløper og syklist. 

Løpsgeneral Thor Bylund er kjempefornøyd med deltagerantallet og alle de positive tilbakemeldingene som kom.

skifjell 3
Sveinung Horgen (nr 272) ble nummer fire med 28,27 minutter. Foto: Siv Emanuelsen

– Løypa fungerte greit. Stor spennvidde i ferdighetsnivået fra de aller største kanonene til de som kanskje gikk det meste av løypa! En flott start på løpesesongen i Lillesand, sier Thor Bylund.

Som har dette å si om sin egen innsats:

– Jeg er absolutt tilfreds med innsatsen. Etter én uke stort sett ved bassengkanten på Mallorca, greide jeg fortsatt å holde den langt yngre og lettere Torolf Kroglund bak meg i løypa.

skifjell 2
Thor Olav Svaland (foran) ble nummer seks med 28.49 minutter. Foto: Siv Emanuelsen

Torolf Kroglund  mener også at Skifjelløpet må sies å være en suksess. Og åpenbart at det må gjentas. Han er ålreit fornøyd med egen innsats.

Lillesand IL sin arrangement-ansvarlig  Siv Emanuelsen var også strålende fornøyd med gjennomføringen og deltakerantallet:

– Dette er absolutt noe å bygge videre på. Så vi regner med å være på plass neste år også. Men først skal vi arrangere Olasheiløpet 12. september.