Ole J. Ertnes (t.v.) opplevde traveventyret som eier av fenomenet Vintilla. Her deler han ut premiene i løpet som ble oppkalt etter superhoppa, Vintilla-travet. Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Suksess-eier med tro på Kringeland Eriksen

Ole J. Ertnes eide for 25 år siden den fenomenale travhesten Vintilla. Nå har han fått øynene opp for den unge fremadstormende treneren Johan K. Eriksen.

Vintilla var et travfenomen av de sjeldne. Da hun 12 år gammel pensjonerte seg fra løpsbanen kunne hun se tilbake på 169 seiere på 328 starter, deriblant fem NM-titler. Vintilla var den første norske kaldblodshesten som reiste til Finland og tuktet de på den tiden enerådende finske kaldblodshestene. Totalt tjente superhoppa 1.956.339 kroner, og da må han huske på at den høyeste summen hun tjente i ett enkelt løp var 30.000 kroner!

Hoppas eier Ole J. Ertnes har nå valgt å satse på den unge sørlandstreneren Johan Kringeland Eriksen i jakten på nye fremganger på travbanen. 22-åringen har to hester fra Østfold-eieren på sin treningsliste.

Johan Kringeland Eriksens fremganger blir lagt merke til i Trav-Norge. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Ertnes ringte meg da han satt på ferja til Horten og sa han gjerne ville ta en titt på unghesten Reime Kongen, som jeg da hadde ute for salg. Det endte med at han kjøpte hesten, før han helt uventet spurte om den kunne fortsette å stå her, forteller Kringeland Eriksen.

Senere har Ertnes også satt seks år gamle Tangen Milla, en hest han leier av oppdretter og samfylking Jørn Gunnar Nilsen, i trening til Grimstad-treneren.

– Han ville ha en hest å følge i løpsbanen også, og har vært nede på besøk mange ganger, forteller 22-åringen med base på Inntjore.

Søndag debuterer Tangen Milla for sin nye trener i V65-2 på hjemmebanen Sørlandets Travpark.

– Vi har jobbet litt med å finne ut av balanseringen på henne, men det er en hest som vil mye og kan mye, understreker Kringeland Eriksen.