Birger Sundstøl med en av sine mange medaljer fra et av sine mange mesterskap. Arkivfoto: Rune Stensland/Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sundstøl med norsk styrkerekord

Birger Sundstøl (61) fra Kristiansand Atletklubb satte norsk aldersrekord da han presset opp 110 kilo i benkpress i EM.

Birger Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 35 av sine 61 år.
Birger Sundstøl har drevet aktivt med styrkeløft i 35 av sine 61 år.

Sundstøl, som representerer Kristiansand Atletklubb, ble nylig nummer fire i EM benkpress for veteraner i Tallinn. Han løftet 110 kg i benkpress (norgesrekord) i 66 kg-klassen. Han deltok i gruppa mellom 60 og 70 år.

Sundstøl har en stor medaljesamling etter å ha vært aktiv i rundt 35 år. Han har deltatt på 10 VM, 12 EM og 11 ER-cup i Danmark. Han har deltatt i nær 24 NM i benkpress og styrkeløft. Nå er det benkpress han prioriterer

Han har ett gull i VM, to sølv og fire bronse fra EM og 20 medaljer fra ER-cupen. Han har tatt medaljer i alle NM. Han setter stadig nye norske rekorder.

Han gikk av som formann i KAK nå i vår etter å ha vært formann i ca 15-20 år. Nå sitter han i styret.