1. rad f.v.: Henrik Hanselmann, Gunnar André Henriksen, Michael Gallagher, Jaliet Alvarez, Andrew Fox, Jonathan Whistler, Tormod Hollerud 2. rad f.v.: Charles Vezina, Hallvard Rimereit, Chris Heimtun, Svein Madsen, Mari Ellingsen, Joshua Bates, Andy Johnson.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Baseballaget Kristiansand Suns spiller om NM-gull i helgen

For første gang i Kristiansand Suns’ snart åtte gamle historie, skal klubben spille NM-finale i baseball.

– Jeg er veldig glad på lagets vegne. Spillerne har jobbet hardt hele sesongen noe som har gitt resultater i form av vår første opptreden i en NM-finale. Vi har måttet sette vår lit til mange spillere for å komme gjennom en lang sesong, og spillerne har virkelig innfridd i viktige kamper for å få oss så langt, sier hovedtrener Michael Gallagher.

Finalen spilles på Rommen i Oslo 13. september mot Oslo Pretenders. Finalerunden består av tre kamper, der man må vinne to av dem for å bli kronet som norgesmester. Den første kampen starter kl. 13 og blir etterfulgt av en ny kamp like etter. Dersom en tredje kamp må til, skal den spilles søndag formiddag. I hver kamp spilles det syv omganger, noe som tar ca to timer.

På bildet over, foran f.v.: Henrik Hanselmann, Gunnar André Henriksen, Michael Gallagher, Jaliet Alvarez, Andrew Fox, Jonathan Whistler, Tormod Hollerud. Bak fra f.v.: Charles Vezina, Hallvard Rimereit, Chris Heimtun, Svein Madsen, Mari Ellingsen, Joshua Bates, Andy Johnson. Foto: Privat

Suns har hatt stor fremgang det siste året ved å vinne 2. divisjon avdeling vest, for så å rykke opp til 1. div i NBL (Norges Baseball Liga). I 2013 deltok ikke klubben i serien, samt at de også røk ut allerede i første runde av NM. I inneværende år har Suns kun tapt tre offisielle kamper.

Spillerne i laget er i alle aldre og kommer fra ulike nasjoner som Norge, USA, Irland, New Zealand og Japan. Klubben har et meget bra og internasjonalt miljø som består av en spillere med ulike grader av erfaring. Seniorlaget har også fire lokale spillere i alderen 12-15 år som har gjort store fremskritt og nærmer seg startoppstillingen.

På banefronten har også klubben gjort fremskritt ved å få et permanent gjerde rundt banen på Dønnestad på Tveit og jobber videre med å skaffe finansiering til å fullføre baneprosjektet.

Suns spilte tidligere i høst mot Oslo Pretenders, men tapte i et tett oppgjør som endte 9-11. Klubben har aldri tidligere vunnet mot Pretenders som er det mestvinnende laget i norsk baseball i nyere tid. Dette vil Suns sette en stopper for og håper å gjøre det allerede på lørdag.

-Vi kommer med et veldig sterkt og fokusert lag til finalen og vi håper å ta med oss trofeet hjem til Kristiansand på søndag, sier Gallagher.

-Vi satser på jevne kamper og at sørlendinger i hovedstaden møter opp og kommer og heier oss frem, sier klubbens leder Henrik Hanselmann og legger til:

-Hvis alt går etter planen har vi store mulighet til å vinne. Det vil være en milepæl i klubbens historie og vil gi store muligheter for fremtiden til baseball på Sørlandet.