Susanne Ohme (24) fra Lillesand sammen med Diamanten etter helgas seier verdt 75.000 euro i Grosser Preis Von Deutschland i Hamburg. Foto: Stall Bergh.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Susannes diamant glitret i Tyskland

Susanne Ohme lever traveventyret hos den svenske stortreneren Robert Bergh. Søndag vant hennes passhest Diamanten storløpet Grosser Preis Von Deutschland.

24 år gamle Susanne Ohme er midt i et traveventyr de fleste hesteinteresserte ville misunne henne. Som oppasser til arbeidsgiver Robert Berghs stjernehest Diamanten lever Ohme drømmen, og søndag ble et nytt kapittel skrevet. Den fire år gamle hingsten vant storløpet Grosser Preis Von Deutschland i Hamburg med 75.000 euro i førstepremie.

Diamanten har tidligere i år vunnet både Kungapokalen og Sprintermästaren. På tolv starter har han tatt åtte seiere og sprunget inn drøyt 3,8 millioner svenske kroner. Noen tid til feiring ble det imidlertid ikke for Ohme, allerede samme kveld bar det hjemover til gården der hestene trenes, fire mil vest for Gøteborg og Åby Travbane.

– Jeg har det veldig bra! På vei inn til Åby for å kjøre fort med hestene nå, skriver Ohme i en SMS mandag formiddag.

De svenske fagbladene var fulle av lovord om Ohmes øyensten etter løpet. «Diamanten glänste i Hamburg» lød overskriften i Sulkysport.se, mens kusk Kim Eriksson uttalte følgende til Travronden.se etter løpet.

– Å få vinne med Diamanten, som er en av de råeste hestene som finns, er heftig! Det er enkelt å gjøre jobben sin når det er denne gjengen som står bak. De presenterer fine hester i toppskikk, noe jeg er utrolig takknemlig for som kusk, skrøt kusken som på kort tid måtte steppe inn da trener Robert Berghs fly ble innstilt.