Marianne Andersen fra Kristiansand Orienteringsklubb var snaue to minutter foran sølvvinner Anne Margrethe Hausken Nordberg i torsdagens langdistanseløp i o-NM. Arkivfoto: NTB Scanpix.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Suverent gull til Marianne Andersen i NM

KOK-løperen Marianne Andersen vant torsdagens langdistanse med stor margin.

Årets orienterings-NM går av stabelen i Halden-området, og torsdag ble NM-uka innledet med langdistanse for junior og senior. Marianne Andersen tok sitt 5. gull på langdistansen, og sitt 18. gull totalt! Hun fulgte med dette løpet opp VM-sølvet i sommer. Marianne sier selv at hun trives godt i Østfold-terrenget, og er veldig fornøyd med gjennomføringen av løpet. Dette lover godt for resten av uka og ikke minst VM-2019 i Østfold.

I juniorklassen fikk Johannes Bakke Aashamar en fin 6. plass og Marius Pytten fulgte opp med en 8.plass i eldste juniorklasse. I yngste juniorklasse fikk også Marius Aurebekk en solid 6.plass, og Sebastian Daland rett bak på 8.plass. Kristian Pytten ble nr. 38. Inga Vestøl Stødle løp til en 44.plass i yngste juniorklasse.

I herreklassen fikk våre yngre seniorløpere brynt seg mot hele norgeseliten, og Dag Blandkjenn var best av KOK-erne med en 23. plass, Gaute Friestad og Håvard Irgens ble henholdsvis 26 og 31.

Lørdag er det mellomdistanse og søndag er det NM-stafett senior som gjelder.

Resultater NM-langdistanse