Patrik Johansson knuste konkurrentene og vant FOCC Grand Prix for første gang. Dermed ble han ny klubbmester. Foto: Stian Mjåsund/FOCC
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Svenske-Kungen knuste Frekvens i FOCC Grand Prix

Frode "Frekvens" Novik så ut til å styre inn mot sitt sjette strake klubbmesterskap i Fevik & Omegn Cycle Clubb, FOCC. Men en svenske ville det annerledes under tiårsjubileet for FOCC Grand Prix.

Årets klubbmesterskap i FOCC ble denne gang arrangert over to dager, hvor begge rittene hadde fellesstart. Tidligere har det vært en intervallstart på sprint og en fellesstart på lengre distansen.

Fredag var det Østerhus-runden over ti runder á 2,6 km som ble avviklet, mens fem runder på Birketveit-runden á 12 km. stod på programmet lørdag.

Knepen seier

Under fredagens ritt var det lenge fire syklister som skilte seg ut. Regjerende mester Frode Novik, som har tilnavnet Frekvens på grunn av sin høye sykkelfrekvens, lå i brudd sammen med Inge Holla, Magne Asdal og Patrik Johansson. Sistnevnte bedre kjent som «Kungen».

I en frisk avslutning var det til slutt Novik som fikk slengt hjulet det lille nødvendige foran Holla, med Asdal og Johansson rett bak. Dermed var regjerende mester i rute til nok en totalseier, men Kungen kom med advarsel før lørdagens ritt.

For Fevik & Omegn Cycle Club ble det en opptur med 43 deltakere på klubbmesterskapet, som gikk over to dager. Foto: Baard Larsen
For Fevik & Omegn Cycle Club ble det en opptur med 43 deltakere på klubbmesterskapet, som gikk over to dager. Foto: Baard Larsen

– Dagens løype var ikke helt min stil, så morgendagens etappe med tøffe bakker forbi Strand Hotell og opp Trålum mot Fevik, er mer passende for meg. Det er ikke langt opp, så jeg skal gjøre et godt forsøk, kunne den trivelige svensken, som bor i Grimstad, fortelle.

Klinket til

Det var en smått spent og litt nervøs ledertrio som stilte til start på Birketveit lørdag formiddag. For allerede i oppvarmingen lyste det toppform av Kungen. Da 43 klubbsyklister satte i gang på siste etappe, skilte det seg etter hvert ut en gruppe på fem syklister, hvor Johansson lå i front.

I bakken fra Strand Hotell og opp mot Vik valgte Kungen å vise hvem som er sjefen. Han klinket til i det tøffeste partiet og valgte å gå alene når han stakk fra resten av bruddet. Holla, Asdal og Christian Schinnes prøvde å svare, men hadde i likhet med Novik lite å stille opp med. Var sensasjonen i ferd med å bli et faktum?

Ja. For de siste kilometerne ble en triumfferd for «Søta bror». Han parkerte konkurrentene og vant med 17 sekunder til de tre førstnevnte, mens Novik fikk smake syre og havnet fire sekunder bak dem igjen. Dermed var forspranget på seks sekunder fra dagen før blåst bort i sidevinden langs Temsevannet, og Kungen ble totalvinner med 12 sekunder til Holla og 13 sekunder til Asdal. Klubbmesteren fra de siste fem årene kom på en uventet fjerdeplass, «hele» 15 sekunder bak.

Resultater FOCC klubbmesterskap

Storfornøyd

Gratulantene stod i kø etter målpassering, og detronisert klubbmester Frode Novik sa det best:

– Du avgjorde og vant FOCC Grand Prix på en mesterlig måte. Du er virkelig Kungen.

– Frode satt i en litt utsatt posisjon i dag med flere som ville angripe underveis, men han jobbet godt. Det var ikke planen å gå så tidlig, men da jeg økte farten siden de andre så ut til å spare seg for massespurt, ble det en gratis luke. Da var det bare å gi på, men overraskelsen var stor da jeg snudde meg ved Birketveit og så ingen! Å vinne var veldig moro, ikke minst siden dette var tiårsjubileet for klubbmesterskapet, oppsummerer Patrik Johansson.

– Selv om det blir mye fokus på vinneren, er det flotte med FOCC Grand Prix at alle de aktive syklistene i klubben deltar, og har det moro. Vi jubler like mye for førstemann som sistemann, og de fikk begge blomster etterpå. I FOCC er fellesskapet og samholdet det viktigste. Og uten våre gode hjelpere som stiller som vakter nå de selv ikke kan sykle, hadde det ikke blitt noe sykkelløp. Så en stor takk til alle som deltar, og som bidrar, understreker en fornøyd rittleder Bjørn Martin Byberg mens deltakere og vakter er på vei til sykkelbanketten.

Baard Larsen, på vegne av FOCC