God innsats i Aquarama på tirsdagens Svømmedag for bedriftsidretten. Alle foto: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Svømmedagen – et godt tilbud fra bedriftsidretten

Et nytt år med dette tirsdagstilbudet i Aquarama er snart over. Oppstarten på Svømmedagen i 2017 er 17. januar.

På svømmedagen gjelder det å svømme så mye som mulig i løpet av ett halvt år. Man premieres etter hvor langt man har svømt i løpet av det aktuelle halvåret. I januar 2017 deler vi ut vafler, kaffe og gratis inngangsbilletter til aktive deltakere i pågående periode for svømmedagen.

a3

Bedriftsidretten har en avtale på svømming i Aquarama på tirsdager for sine medlemmer/deltakere. Rundt 90 personer har meldt seg på høsten/vinteren 2016 og Bedriftsidretten forventer minst like mange over nyttår. Tilbudet har eksistert i cirka to år. I Aquarama er det mye aktivitet. Svømmeklubber er der, det arrangeres svømmekurs, og mange folk i og rundt Kristiansand benytter anlegget.

a5

Caroline Birkeland, svømmeinstruktør og svømmetrener

Hvordan legges svømmekursene opp?

-Vi har svømmekurs for flere aldersgrupper, men jeg holder dem for små barn i alderen 5-10 år. Dette går ut på å gjøre barn trygge i vannet, og på å komme seg frem. Vi har svømmekurs i Aquarama hver dag, og det gjelder for alle nivåer. Noen kurs kjøres dessuten parallelt.

Trives du?

-Det gjør veldig godt å være til nytte. Det er givende å lære fra seg, spesielt til barn.

Hva er det man trener når man svømmer?

-Det er hele kroppen, særlig kjernemuskulaturen. Svømming er sunt og det representerer ingen belastning. Hvis man har en skade på kroppen, kan svømming være løsningen.

Svømmer folk og barn alene eller gjør de det sammen med andre?

-Det kommer litt an på hvor gammel man er. Mange svømmer ikke alene, men de svømmer sammen i en gruppe.

Hva slags svømmekurs har dere?

-Det er ulike nivåer på dem, og det er Norges Svømmeforbund som har laget de forskjellige nivåene. Vi har fem nivåer, og det er:

Nybegynnerne. Dette er et hvalkurs, og det ligner på hvalens opptreden. Man trener på å holde hodet under vann og å nyte bassenget.

Skilpadden. Man har lært å være i vannet. Man fokuserer på flyting og dykking.

Pingvinen. Det gjelder å ha fremkomsten med flyting og beinspark.

Selungen. Dette er grovkoordinert crawl- og ryggsvømming.

Selen. Dette er finkoordinert crawl- og ryggsvømming med pusting og vendinger.