Dennis Aateigen fra Team Sør/KSA og Malene Rypestøl fra Varodd har begge gode medaljemuligheter under Nordisk Ungdomsmesterskap i Finland kommende helg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Svømmetalenter med gode medaljemuligheter

To av Agders største svømmetalenter reiser førstkommende helg til Nordisk Ungdomsmesterskap i Finland.

Malene Rypestøl fra Varodd ( 15 år) har gode muligheter for medaljer i alle de tre fridistansene hun svømmer i jentenes klasse  15 år/yngre.

Hun har nest beste påmeldingstid på 100 meter fri med 58.38, ( noe som også seniorkretsrekord for Agder) , og er her 0,15 sekunder bak beste påmeldingstid.

På 200m fri har hun tredje beste påmeldingstid med 2.07.43 ( også dette seniorkretsrekord for Agder ) og er her 0,65 sekunder bak beste påmeldingstid.

Endelig har hun også tredje beste påmeldingstid på 50m fri med 27.01 og er 0,28 sekunder bak.

Malene har hatt en god evne til å slå til når det gjelder, og hadde flere finaleplasser i den europeiske delen av det før olympiske ungdomsstevne i Russland i fjor.

rypestøl
Malene har nest beste påmeldingstid på 100 meter fri med 58.38,

Dennis Aateigen, 15 år, fra Team Sør/KSA ligger også godt an når man ser på påmeldingstider i gutteklassen 16 år/yngre.

Han har tredje beste tid på 200 meter rygg med 2,10,08 ( seniorkretsrekord for Agder ) Det er 2,5 sekunder bak beste påmeldingstid.

Dennis har imidlertid så god tid som 2.02.03 på kortbane i NM i mars. Noe som ga sølv i senior – NM. Det er derfor grunn til å håpe på en forbedring av hans egne seniorkretsrekord.

2015 Kristiansand. Skagerrak Swim i Aquarama. Stevne. Svømming. Dennis Aateigen trener 19 timer i uka. Han står gjerne opp klokka fem for å trene før han skal på skolen.
Dennis Aateigen har tredje beste tid på 200m rygg med 2,10,08 . Det er også seniorkretsrekord for Agder . Foto: Asgeir Høimoen

Dennis ligger også godt an på 100 meter rygg med påmeldingstid 1,00,33 som er sjette beste påmeldingstid, men det er ikke langt frem til bestetiden 59.11. Målet må være å komme så langt ned mot seniorkretsrekorden ( 59.50 ) som mulig.

Han er dessuten også påmeldt på 1500 meter fri med femte beste tid 17.03,92, men det er mulig han står over denne distansen for å konsentrere seg 100% om ryggøvelsene.

Begge 15 åringene har nettopp kommet hjem fra 14 dagers treningsleir i Spania, og det meldes om god form på dem begge.

Mesterskapet går i tre avdelinger førstkommende lørdag og søndag.