Bilde fra toppen av første klatring på tur ut i terrenget hvor Ole Hem og Fredrik Haraldseth allerede var i front av feltet. Alle foto: Lars J. Teistedal.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Swix Hard Rocx klart best i Å i Heiane

Norgescupåpningen i terrengmaraton ble dominert av Swix Hard Roxc-teamet. To sørlandssyklister klarte topp ti-plassering i Birkenes.

Team Swix Hard Rocx  tok tidlig initiativet og gikk hardt ut i første klatring. Etter 60 km sykling ble det storeslem til dette laget.

Topp 3 menn elite
1. Ole Hem, Romeriksåsen SK/Swix Hard Rocx, 2:32:03
2. Fredrik Haraldseth, Bærum OVK/Swix Hard Rocx, 2:32:04
3. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK/Swix Hard Rocx, 2:35:03

Av de lokale rytterne i eliteklassen var Sondre Lindstad-Hurum på femteplass og Bent Inge Bakke på tiendeplass de som klarte seg best. Se alle resultatene her. 

Topp 3 kvinner elite
1. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK, 2:21:04
2. Kristin Aamodt, Sagene IF Sykkel/Team Milsluker’n, 2:22:56
3. Silje Stensrud, Ullevål SK/Team Milsluker’n, 2:24:00

Sondre Lindstad-Hurum fra KCK.

Birkenes sin egen Jon Kristian Svaland håpet før start på topp seks, men fikk trøbbel med sykkelen og syklet siste del av løypa uten sete.

Bent-Inge Bakke fra Søgne Cykleklubb.

I menn Master vartet Olav N. Birkeland fra arrangørklubben Birkenes IL opp med et flott resultat og toppet listene.

Olav N. Birkeland.

Ellers var det mange fornøyde utøvere i Birkenesparken etter rittet. Tilbakemeldingene på løypa og arrangementet var strålende, så Å i Heiane og Birkenes IL Sykkel takker for i år og ønsker samtidig velkommen til NM neste sesong. Da også med klasser for master og trimryttere.

Vi jobber fortsatt for større lokal deltagelse i disse klassene. Hvor er alle de som sykler sti og terreng resten av året? Sette av en dag i 2018 til en tur på heia kombinert med å heie på de som kjemper om NM-gull. Det er for galt at vi har flere ryttere fra Oslo og Stavanger enn fra Kristiansand.