Bilde fra en av mine terrengtreningsøkter i juli. Terrengsykkel er en fantastisk avkobling til landeveien og jeg brukte senest Birkebeinerrittet til å bygge form mot de siste rittene på landeveien. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sykler for pallplass i norgescupavslutningen

Jeg vet jeg har hele KCK-laget rundt meg i søndagens fellesstart i Bergen.

Denne helgen befinner elitelaget til Kristiansand Cykleklubb seg i Bergen. Her skalnNorgescupen avgjøres med en 17 mil lang fellesstart i Åsane på søndag. Blant gutta fra KCK som stiller er Åge Ljøstad Nilsen, Kristoffer Halvorsen, Viktor Køhler og meg selv.

Bildet er tatt under forberedelser til årets NM i Lillehammer. Foto: Privat.
Bildet er tatt under forberedelser til årets NM i Lillehammer. Foto: Privat.

Selv dro jeg opp til Bergen allerede onsdag, slik at jeg kan bruke god tid til å bli kjent med løypene. Prestasjoner handler mye om å være godt forberedt, har jeg lært meg med tiden som aktiv landeveissyklist. For tiden ligger jeg på en 4.plass sammenlagt, etter at jeg falt ned fra 3.plassen under forrige ritt i starten av august i Trondheim. Da hadde jeg en litt tung dag og klarte ikke følge de beste da det sprakk mot slutten av rittet. Jeg fikk da 14.plass i mål.

På toppen av sammenlagtlisten ligger Anders Skaarseth fra Team Joker, foran Petter Theodorsen og Audun Brekke Fløtten fra Team Ringeriks Kraft på andre- og tredje plass. Jeg skal opp igjen på pallplass sammenlagt etter denne helga. For å klare dette vet jeg at jeg har hele laget rundt meg.

I morgen venter et 20 km langt temporitt ute på Øygarden. Jeg syklet igjennom løypa i går og føler meg godt forberedt til å vise styrke, også da. Start lørdag er for senior fra kl 13:00, da vi starter med startintervaller på 1 min. På søndag går starten 12:30. Klokken 17:00 på søndag vet vi om jeg klarte målet mitt.