Kristiansanderen Synne Ljosland sammen med Morten Aasen. Aasen har vært en av Norges aller fremste ryttere gjennom tidene med blant annet OL-deltakelse med den legendariske hesten Animo. Han er også sjef for Kingsland Oslo Horse Show. Han var selv med på comebackshowet lørdag da han red inn til fjerdeplass. Kronprinsesse Martha Louise ble her nummer to. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Synne Ljosland på sjuendeplass i Oslo Horse Show

Til tross for et riv i finalen, red Synne Ljosland inn til en sterk sjuendeplass i helgas kjempearrangement.

Da er 2016 utgaven av Kingsland Oslo Horse Show over for denne gangen. Synne Ljosland og Hope var med CSI 2 stjerner.

Synne og Hope startet torsdag med en kvalifiseringsrunde og her gikk det meget bra med ekvipasjen i høyde 140 cm. Synne og Hope red feilfritt over to omganger og red inn til en flott sjuendeplass. Vinner ble Alexander Housen fra Belgia. De 15 beste torsdag og de 15 beste fredag kvalifiserte seg til Grand Prix-finalen lørdag.

Synne Ljosland i aksjon med hesten Hope i helgas Oslo Horse Show. Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com.
Synne Ljosland i aksjon med hesten Hope i helgas Oslo Horse Show. Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com.

Finalen lørdag gikk over to runder for de 30 som var kvalifisert. Kun fem ryttere klarte å ri første runde feilfritt. Synne og Hope fikk et riv i første runde, men red så fort at det holdt til en syvendeplass og for første gang i karrieren fikk hun World Cup-poeng på Longines ranking liste. Trener Tony Andre Hansen sier at utviklingen fortsetter i riktig retning og Synne tar stadig nye steg i karrieren.

Det viser hun med at hun nå begynner å samle poeng på World Cup-rankingen. Kommende helg er det enda tøffere motstand i Odense Horse Show hvor Synne og Hope skal delta i CSI 3 stjerner for første gang i karrieren.

synne-pa-hope-oslo
– Det er utrolig stort å få være med å konkurrere på dette nivået. Få med at hesten min Hope var helt rå i helga, sier Synne. Foto: Privat.

En av Norges beste ryttere gjennom tidene, Morten Aasen, sier om Synne:

– Synne er et av de største talentene blant unge ryttere i Norge, og hun kan virkelig nå langt i sprangridning med den jobben hun legger i trening og ikke minst stevner. Det blir spennende å følge henne fremover.

Klassevenninnen til Synne, som også går på KKG, var også med i Kingsland Oslo Horse show, nemlig Amalie Marki Drivenes fra Vennesla. Amalie red også 2* med hesten Elmegårdens Artos. Hun hadde tre flotte runder i Oslo, men nådde ikke helt opp og fikk ikke noen plasseringer, da hun fikk fem feil onsdag, fire feil torsdag og fem feil fredag. Men det er likevel en god erfaring å ta med seg videre på dette nivået.