Synne på hesten Hope. (Arkivbilde)
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Synne Ljosland med to sølv i nordisk

Det ble to sølvmedaljer til Synne Ljosland i nordisk mesterskap i sprangridning for Young rider på hesten Hope.

Synne Ljosland (19) og hesten Hope gjorde det meget sterkt under nordisk mesterskap for young rider i Hammarö i Sverige. Synne er første års young rider(19) og ble tatt ut til nordisk som en av seks for Norge. Grunnlaget for å blitt tatt ut ble gjort i Gøteborg Horse Show der hun tok førsteplass, og i Polen hvor hun fikk en sterk tredjeplass blant ryttere fra hele Europa.

I fredagens laghopping ble Synne satt opp som ankerkvinne for det norske laget, her red hun to feilfrie runder, men dessverre falt det et par bommer for de andre og det gjorde at Norge tok sølv etter Danmark, som tok gullet.  Da dette også telte individuelt ledet Synne sammen med fire andre ryttere før søndagens finale; to fra Norge, to fra Sverige og en fra Danmark.

Etter første finale runde var det kun tre feilfrie ryttere igjen, samt Nadja Havngjerde med én feil, som lå på en fjerdeplass. Nadja holdt seg på én feil og de resterende feilfrie måtte ha en null runde for å slå henne sammenlagt. De to første fikk to bommer ned hver, og var ute av medaljekampen. Også Synne fikk dessverre en bom ned, og dermed vant Nadja fra Norge gullet.

Det var så tre ryttere på fire feil som skulle ri omhopping om sølv og bronse. Første rytter ut var feilfri og andre rytter hadde tre riv, og Synne måtte da ri fortere og med null feil for å kunne få sølvet. Synne var fire sekunder raskere, og med null feil var sølvet i boks. Synne sa følgende etter rundene:

– Jeg var veldig fornøyd gjennom hele mesterskapet men i siste runde gjorde jeg en liten, men irriterende feil som kostet meg gullet. Men alt i alt er jeg strålende fornøyd med hest og egen innsats. Og med dette håper jeg at jeg blir tatt ut for å ri EM i Slovakia 8 august. Uttaket er 10 juli. Men før dette er det NM som står i fokus, det starter 17 juli.

Landslagstrener Mikael Kolin uttalte at Synne hadde et meget bra mesterskap sett under ett, og kan være fornøyd med det hun har prestert. Trener Tony Andre Hansen sier følgende:

– Meget bra ridd, men irriterende med siste runde. Men uansett så satt hoppingen vi har øvd på, og det sikret oss sølvet.