Jan Erik Stiansen (til venstre) og Geir Gyberg fra RSA Bil (til høyre) delte ut talentprisen til Ylldren Ibrahimaj. Foto: Geir Fone.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Talentpris til Ylldren Ibrahimaj

RSA Bils talentpris for 2014 er tildelt Ylldren Ibrahimaj (19). Prisen er et stipend på 10.000 kroner.

I juryens begrunnelse for tildelingen heter det:
«RSA Bil har vært samarbeidspartner med Arendal Fotball helt siden klubben ble etablert. I likhet med klubben er RSA Bil opptatt av å gi lokale talenter gode utviklingsmuligheter på hjemmebane. Derfor har RSA Bil tatt initiativet til å opprette prisen «Årets talent» som er et stipend til en lokal, ung spiller som har utmerket seg gjennom treningsvilje, hardt arbeid og gode prestasjoner på banen.

I 2014-sesongen var det 10 lokale spillere som fortsatt var juniorspillere som fikk spilletid på A-laget i Arendal. Dette viser at det er en spennende ettervekst i klubben og at Arendal Fotball bidrar til å løfte frem lokale talenter.

Spilleren som tildeles prisen «Årets talent» er en spiller som har utmerket seg gjennom flere år. Han har tatt stadig nye steg i løpet av sin tid i klubben og vist gjennom tålmodig og grundig treningsinnsats at det er mulig å gjøre store fremskritt. Spilleren har vist evne til å jobbe målrettet over tid, og viser en ekte interesse for å lære og utvikle seg videre. Han er seriøs og konsentrert i treningsarbeidet, og anvendelig i flere posisjoner på banen.

Han har blitt lagt merke til som ett av de mest spennende talentene i landsdelen og har fortsatt et stort utviklingspotensial. Men i en alder av bare 19 år, kan han allerede beskrives som en godt etablert 2. divisjonsspiller som høyst sannsynlig vil bli en viktig bidragsyter for Arendal Fotball også denne sesongen.
I fjor spilte han 24 kamper for Arendal i Oddsenligaen. I 21 av disse kampene var han i startelleveren og han har i løpet av vinterens treningskamper vist at han trolig vil være en av Arendals mest benyttede spillere også i 2015-sesongen, selv om konkurransen om plassene på laget er tøffere enn noen gang.

Spilleren utmerker seg med tekniske ferdigheter, kombinert med høy arbeidsmoral og god fotballforståelse. Han er en favoritt blant mange i hjemmepublikummet på Bjønnes og en inspirasjonskilde for yngre spillere.
Prisen som «Årets unge talent» i Arendal Fotball 2014 går til Ylldren Ibrahimaj.»