Klar for nytt NM-løft. Foto: Anne Marie Hveding.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tangerte pers i benkpress-NM

173 løftere deltok da benkpress-NM ble arrangert i Brumunddal 21.-23. mars, og det ble satt flere norgesrekorder.

Jeg var rangert som nummer tre i min klasse og hadde forhåpninger om å klare pallplassering, men etter en litt trøblete oppkjøringsperiode reiste jeg til Brumunddal for å gjøre mitt beste. Jeg måtte dessverre nøye meg med en fjerdeplass.

Video: Norges Styrkeløftforbund

Jeg fikk kun ett godkjent løft, og tangerte den personlige stevnerekorden min på 100 kg. Det var god stemning og mye bra løfting, men på neste stevne, som blir styrkeløft NM i Askim siste helgen i mai, skal benkpressen min sitte skikkelig. Det er da det gjelder, og tiden fremover vies til å finne formtoppen slik at det blir et morsomt stevne med solide personlig rekorder.

Det var to løftere som representerte Kristiansand atletklubb på årets benkpress-NM. Det var Birger Sundstøl og Vu Thanh Tuan, som begge tok gull i sine klasser.

To dager etter benkpress-NM dro jeg til Skien på politimesterskap i atlet. Det er noe som arrangeres en gang i året for folk som er ansatt i politiet. Jeg var den eneste som reiste fra Agder og så frem til å teste raw-persene mine. Jeg merket godt at stevnet fra to dager tidligere fortsatt satt i kroppen så det ble ingen imponerende vekter. Jeg endte likevel med sølv i klassen min, og fikk sett mye imponerende løfting.

Nå har jeg startet oppkjøring til styrkeløft-NM i mai, og ukene fremover innebærer mye utstyrstrening og tunge løft. Målet er å forberede kroppen på den tunge belastningen den forhåpentligvis skal takle når jeg står på løfteplattingen 30 mai i Askim. Jeg gleder meg!