Team Setesdal, fra venstre: Aron Å Rysstad, Åsmund Wiberg, Emilie H. Larsen, Sondre Ramse, Jehudit Svalland, Erik N. Vehus, Knut Olav Lie og Niklas Tveit. Ikke til stede: Elin Uppstad, Sander Isaksen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team Setesdal stiler høyt

Nylig etablerte Team Setesdal har allerede markert seg med flere sterke resultater.

Team Setesdal skal være en felles satsning mellom klubbene Otra IL, Vindbjart Ski, Valle og Bykle/Hovden Sportsklubb. Formålet med Team Setesdal er å gi utøvere fra disse klubbene en utviklingsarena for de som satser på tradisjonelle langrennsøvelser, med mål om gjør det bra i norgescupen og andre regionale mesterskap.

Trener Arild Isaksen.

Teamets drift består av fire engasjerte initiativtakere, med forskjellig bakgrunn og oppgaver i teamet. Arild Isaksen, Sigurd Wiberg, Dagfinn B. Lie og undertegnede har alle hatt et ønske om å få på plass et tilbud for juniorutøvere med mål om å satse på tradisjonelle langrennsøvelser. Det å bygge en felles utviklingsarena for skiløpere i denne alderen er viktig, mener Arild Isaksen, som selv har vært aktiv på og utenfor sporet i mange år.

Det har gått år mellom sist Sørlandet greide å fostre utøvere i norgeseliten, og her har vi greid å samle noen av de beste allerede.

Utøvere som Åsmund Wiberg, Sondre Ramse og Aron Å. Rysstad har markert seg, mens resten av gjengen fra øvre del av Setesdal er like bak. Alle utøverne fra denne delen bor og trener ved Hovden Skigymnas (HSG) og vet godt at nylig verdensmester Maiken Caspersen Falla gikk ved skigymnaset for en del år tilbake, som gir håp og inspirasjon for å satse videre.

3. plass for Åsmund Wiberg, NM jr. Harstad.

Dette er utøverne vi må ta vare på
Temaet ønsker å bygge videre på slike gode prestasjoner, og ta dette med oss inn i satsingen for de utøverne som er med. Vi ønsker å ta vare på de sunne interessene, og få plass en prestasjonskultur for langrenns-Norges sørligste del.

Vi ønsker å ha med oss motivert ungdom, med mål og drømmer, først og fremst i norgescup og regionale mesterskap, men også de som sikter seg helt opp der oppe.

Hovden Tour: 2. plass Elin Uppstad og 2. plass Åsmund Wiberg.

Jeg tror at minst én av disse utøverne kommer til å nå målet sitt, og vil få muligheten til å kjempe om gull for Norge.

Vi gleder oss allerede til neste sesong
Sesongen går mot slutten, og vi legger bak oss mange gode individuelle prestasjoner. Siste konkurranse på programmet står for tur, finalen i Statoil NC Gålå. Her reiser deler av gjengen i teamet for å kjempe om toppplasseringer.

Vi håper vi kan vise muskler nok engang, og få med oss flere gode opplevelser inn i treningsarbeidet som skal gjøres i sommer og høst.

Teamet legger opp til flere interessante samlinger i løpet av våren, sommeren og høsten, og kommer til å bruke tiden fremover til å bygge videre på det gode samholdet og sosiale vi allerede har fått i gruppen.

Hjemmeside

Facebook