Erlend Haugstad (i midten på bildet t.v.) og hans klubbkamerat i Team Skiclub, Gjermund Steinsland (i midten på bildet t.h.) leverte begge et godt gjennomført løp søndag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team Skiclub imponerte i Tsjekkia

Erlend Haugstad og Gjermund Steinsland fikk begge Visma Ski Classics-poeng etter henholdsvis 48. og 49. plass i det 50 kilometer lange rennet Jizerska Padesatka.

Det tradisjonsrike rennet i de tsjekkiske skoger er et klassisk langløp som har mange likhetstrekk med Birkebeinerrennet. Dette er en smal løype med mye skogsterreng og varierte løyper i terrenget. Det er en fin trasè og skiller seg fra de andre Ski Classics løpene Marcialonga og Vasaloppet.

Liker man å stake i flate partier som i Vasaloppet, er ikke dette en optimal trasè. Er man vant til å gå tradisjonelle løp som femmila i Kollen, finner man mange likhetstrekk.

Lørdag var det var det løst føre men på søndag 09.00 når startskuddet gikk var forholdene faste og fine.

Løpet i Jizerska ble første gang gjennomført i 1968 med 56 deltakere. Rennet var opprinnelig tenkt som testløp for deltakere i en høyfjellsekspedisjon. Søndag var det langt trangere om plassen. Foto: Privat.
Løpet Jizerska Padesatka ble første gang gjennomført i 1968 med 56 deltakere. Rennet var opprinnelig tenkt som testløp for deltakere i en høyfjellsekspedisjon. Søndag var det langt trangere om plassen. Foto: Privat.

Oppladningen til Team Skiclub-løper Gjermund Steinsland var ikke optimal med feber tett opp mot konkurransen. Men tross lite treningsgrunnlag i dagene før, gjennomførte han sitt beste resultat i Visma Ski Classics sammenheng med en 49. plass. Noe som betyr Team Skiclubs første poeng i Visma Ski Classics.

Målet til Erlend Haugstad i forkant av løpet var å finne seg en gruppe som holder et solid tempo inn til mål. Kropp og ski spilte på lag hele veien, og han gikk inn til bestenotering med en 48.plass med tiden 2.17,27, og poeng i Visma Ski Classics. Han fikk da sin revansj fra Marcialonga der han var uheldig med et stavbrekk.

Se video her:

Morten Horn Elieson gikk også inn til sitt beste resultat i langløpssirkuset med en 57.plass. Etter å ha fått kramper etter drøye 8 km, gikk han godt i motbakkene. Gliden gjorde at han tapte noe i sporet, men gikk inn til et sterkt resultat.

Det var en fornøyd gjeng utøvere og støtteapparat som vendte hjem til Sørlandet søndag kveld. Neste løp på programmet i Visma Ski Classics er Vasaloppet 5. mars.

I tetgruppen var Morten Eide Pedersen sterkest i spurten mot Petter Eliassen og sikret Team BN-Bank aller første langløpsseier. Tord Asle Gjerdalen gjorde pallen helnorsk på tredjeplass.

TOPP 3 MENN:
1. Morten Eide Pedersen, Team BN Bank 1:55:53.1
2. Petter Eliassen, Team LeasePlan 1:55:53.6
3. Tord Asle Gjerdalen, Team Santander 1:57:06.7

I kvinneklassen gikk Astrid Øyre Slind inn til en sterk tredjeplass, bak Katerina Smutna og Britta Johansson Norgren.

TOPP 3 KVINNER:
1. Katerina Smutna, Team Santander 2:17:34.7
2. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team 2:17:45.2
3. Astrid Øyre Slind, Team United Bakeries 2:18:15.2