Tonje Homme fra Vennesla ble nummer 25 i kvinneklassen, mens Gjermund Steinsland fra Birkenes ble nummer 76 i herreklassen. Begge foto: Team SkiClub.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team SkiClub markerte seg i Marcialonga

Både Tonje Homme og Gjermund Steinsland hevdet seg meget godt blant de mange tusen deltakerne i helgas langløp.

Sørlandets første Pro-Team lag debuterte denne helgen i det kjente langløpet Marcialonga. Rennet går i Trento-provinsen i det nordøstlige Italia, og alltid den siste helgen i januar. Ved siden av Vasaloppet er det Marcialonga som har flest norske deltakere utenfor Norges grenser. Løypen følger den vakre dalen Val di Fiemme i Dolomittene, hvor VM i langrenn er arrangert flere ganger.

Flere i støtteapparatet var allerede på plass onsdag, mens de fleste løperne var på plass på fredagen. Dagene ble brukt til testing av løype og ski. Grunnet snømangel ble traseen kortet ned til 57 km fra den opprinnelige 70 km. Forholdene på søndagen var gode, med ett par minus grader og skyfri himmel.

m1
Team SkiClubs mannskap i Marcialonga. Fra venstre: Lars Aanesen, Petter Homleid, Erlend Haugstad, Gjermund Steinsland, Nils Herman Stray, Finn Kolstad, Anstein Mykland, Markus Horn Elieson, Andreas Mjåland, Tonje Homme, Ole Holbæk, Terje Langli, Morten Horn Elieson og Kjell Olav Steinsland. Foto: Privat.

Tonje Homme fra Team Skiclub imponerte voldsomt i kvinneklassen og gikk inn til en 25.plass med tiden 2:53:30. Hun var med det den 8. raskeste norske kvinnelige løper. I alt var det ca 900 til start i kvinneklassen. Beste norske kvinne ble Astrid Øyre Slind med en 4.plass. Katarina Smutnà fra det norske langløpslaget Team Santander var raskest i kvinneklassen.

Topp 3 kvinner:
1. Katarina Smutná, Team Santander 2:22:46.4
2. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team 2:22:47.2
3. Sara Lindborg, Team Serneke 2:27:08.6

Gjermund Steinsland fra Team Skiclub markerte seg med å gå inn til en meget sterk 76. plass med tiden 2:21:06. En profilert og meget habil løper som Chris Jespersen kom til sammenligning på en 91.plass. Flere av de andre løperne fra Team Skiclub kom på sterke tider på plasser rundt 100. Teamet samarbeidet godt hele veien og sitter igjen med gode opplevelser.

Det var ca 4800 som gikk kraftprøven Marcialonga i herreklasen på søndag. Best av alle var igjen Tord Asle Gjerdalen som ble historisk med sin tredje strake seier i Marcialonga. På de neste plassene kom Johan Kjølstad og Morten Eide Pedersen. 9 av 10 første på resultatlisten var nordmenn. Visma Ski Classic-sirkuset fortsetter med Toblach Dobbiaco Cortina i Italia 11.februar. Neste Ski Classic-løp på programmet for Team Skiclub er Jizerska Padesatka i Tsjekkia 19.februar

Topp 3 menn:
1. Tord Asle Gjerdalen, Team Santander 2:08:36.0
2. Johan Kjølstad, Team United Bakeries 2:08:38.6
3. Morten Eide Pedersen, Team BN Bank 2:08:38.9