73 kilometers langtur i vakre omgivelser. BIB gav oss en fantastisk tur, der Ole Holbæk smilte om kapp med sola. Fra venstre: Morten Horn Elieson, Nils Herman Strai, Bent Inge Bakke, Ole Holbæk og Henrik Fjellstad. Foto: Gjermund Steinsland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team SkiClub på barmarksamling

Team SkiClub bygger grunnlaget for vinterens langløp, og i forrige uke hadde vi en barmarksamling i Kristiansand.

Erlend og Bent i teten. Foto: Anstein Mykland.
Erlend og Bent i teten. Foto: Anstein Mykland.

Hei igjen, og takk for sist. Vinteren nærmer seg med stormskritt for gutta som skal gå fort på lange løp til vinteren. Vi tar ordentlig tak i treningen for å kunne prestere til vinteren. I forrige uke hadde vi en treningssamling der det ble fokusert på å trene mye sammen, og pushe hverandres grenser.

Sist onsdag var fem av teamets menn med på Kongsgårdsløpet, i regi av Setesrullen. Dette er et rulleskiløp som går rundt i rulleskiløypa på Kongsgård. Tre timer, så mange runder du klarer. Mange mener det er idioti å gå rundt og rundt i 1,5 km lang runde, men det er en fantastisk økt for oss som skal gå lange skiløp til vinteren.

IMG_2274
Nils Herman Strai hadde tre middager denne dagen. Foto: Gjermund Steinsland.

På Kongsgårdsløpet viste TSC-gutta seg å være sterke og offensive, med Erlend Haugstad i hovedrollen. Erlend var utrolig sterk, og var i flere alenebrudd før han fikk en riktig god luke og tok seieren hjem! Bak Erlend kom Bent Inge Bakke og Morten Horn Elieson, som gikk meget sterkt. Bak i «hovedfeltet» lå Henrik Fjellstad og Gjermund Steinsland og luntet, disse to trenger en god del mer trening før vinteren…. Erlend klarte over 47 runder, 73.6 km på de 3 timene.

Fredag samlet vi oss igjen med en langtur løp i regi av Lars Aanesen. Lars er som kjent utrolig god til å løpe, vi andre er ikke. Derfor ble denne økta en stor påkjenning på de fleste av oss, men en fantastisk tur!

Ungguttene før økt i godt synlige farger.
Ungguttene før økt i godt synlige farger. Foto: Gjermund Steinsland.

Lørdagen var det duket for styrketrening og staking. I turnhallen til Spicheren samlet guttene seg tidlig på morgenkvisten. Halvannen time med corestyrke godt plantet i kroppen reiste vi direkte ut på en totimers staketur med hurtighetsdrag. Så var det chicken chop sui til lunsj!

De yngste gutta på laget er glade i å sove, det er ikke Bent Inge Bakke, så da han inviterte til langturstaking ble det en tidlig søndagsmorgen. Vi møtte opp en god gjeng og var ute og staket i over fire timer, over 70 km og tre tørre kanelsnurrer fra Hydro Texaco.

Her kan du se Bent Inges økt på Strava.

Det ble over 17 mil staking totalt for min del i løpet av denne halve uka, det er det som må til om man skal kunne ha ambisjoner til vinteren!

Stravaøkta kan du se her.
Stravaøkta kan du se her.

Vi gleder oss mer og mer til skigåing på snø nå! Det neste vi stiller opp i er Oljestafetten… Watch out!