Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team Snartemo Rallysport med pallplass i Numedalsrally

Team Snartemo klarte målsettingen om pallplass i klasse 10 i helgens Numedalsrally.

«Fjelleventyret» Numedalsrally ble likevel ikke helt som vi hadde tenkt på forhånd. Løpet, som hadde 25 års jubileum denne gangen, ble kjørt på raske og tradisjonsrike veier øverst i Numedalen. Teamet, altså sjåfør Søren Snartemo og jeg Arne Ingar Stulen som kartleser, stilte denne gangen noe redusert da jeg har slitt med influensa en ukes tid og ikke kunne skilte med toppform denne dagen.

Dette, i tillegg til at Søren også slet med lite søvn natt til lørdag, gjorde nok ikke oppladningen helt optimal. Vi viste at det ville bli vanskelig å tukte de lokale heltene på hjemmebane, slik at topp 3 her ville vi være greit fornøyd med. Dagen startet med en rask førsteetappe før manndomsprøven Smådøla nord (løpest lengste etappe) skulle kjøres. Vi kom greit i gang på første etappe, hadde et lite tilbud der flere hadde vært utenfor veien før oss, men tapte ikke nevneverdig mye tid på dette. Tempo var ikke helt der vi ønsket, slik at vi var litt bekymret for utfallet av etappe to (Smådøla Nord).

11021101_819578661455198_1568227445979685005_n
Foto: fdmotorsportphoto

Vel i mål på Smådøla Nord konstaterte vi at her kom vi til å tape mange sekunder, for vi merket fort at vi ikke fikk til den gode flyten som trengs for å kjøre fort her. Noe også klokka viste. Etter at to etapper var kjørt lå vi hele 37,7 sekunder bak lederen (lokalkjører Jan Egil Halland). Men ikke nok med det, vi var helt nede på 6.plass i NM klasse 3 (nasjonal), noe vi selvsagt ikke var helt fornøyd med. Etter en fortjent service ble vi enige om at skulle vi greie å kapre noen NM-poeng, måtte farten økes betraktelig. De to neste etappene er etapper vi trives langt bedre på, da disse ikke er like raske, men mer teknisk krevende.

Vi klarte ikke å knappe noe innpå teten og fortsatte å tape sekunder, men vi følte nå at vi var mer med og at tempoet nå begynte å sitte. På etappe 4 hadde vi i tillegg en skikkelig avkjøring som vi nok tapte mange verdifulle sekunder på. Men vi kom oss videre uten at vi måtte ut og måke. Inn til 2 service var avstanden opp økt yterligere.

Slik at nå handlet det i grunnen om å komme til mål. De to i ledelse hadde nå tilrevet seg over et minutt, slik at kampen sto nå om tredjeplassen. Tom Kristian Lien som lå på tredjeplass, hadde 22 sekunder til gode på oss. Men med 3 etapper igjen å kjøre (inkludert Smådala nedover) var det fullt mulig å hente inn disse sekundene.

_BAW8564-pressebilde
Foto: Benjamin A. Ward/www.benjaminward.no

Vi bestemte oss for å gjøre et tappert forsøk på å redde tredjeplassen. Etter at de to korte etappene nede i dalen var gjennomført, hadde vi tatt inn halve forspranget og lå nå 11,4 seknunder bak Lien. Skulle vi klare tredjeplassen i NM klasse 3, måtte vi slå Lien med 12 sekunder på den beryktede Smådøl-etappen.

Noe som ikke var umulig da etappen er på over 26 km. Vi gjorde et helhjertet forsøk og kom greit i mål på etappen. Da var det bare å vente, for å se om det holdt. Noe det desverre ikke gjorde. Lien hadde holdt et høyt tempo og var til slutt 2,8 sekunder forran oss på totallista.

10407904_819578658121865_5963478675803754590_n
Foto: fdmotorsportphoto

Vi måtte dermed ta til takke med den sure 4.plassen i NM klasse 3, men klarte målsettingen om pallen i vår klassen. Det ble til slutt 3.plass i kl 10. og verdifulle poeng inn på kontoen. Etter at vintersesongen nå er over, er status 2.plass i NM så langt. Kun sju poeng bak Halland som nå gikk opp i ledelsen. Noe vi er veldig godt fornøyd med etter en middels dag på skogen. Vi ser dermed frem til å få grus under hjulene, i tillegg til at neste NM-runde (Rally Sørland) kjøres på Søren sin hjemmebane. Her bør det være mulig å reise kjerringa.

Følg oss gjerne på Facebook HER

Resultater fra helgens NM runde finner dere HER 

Resultater totalt i NM 2015 finner dere HER

Neste løp: Rally Sørland NM 4 (24 – 25.04.2015).