Full gass på Rudskogen i helgas pinseløp. Foto: Lambo Alen / District Photos 2
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tredjeplass i sesongstarten

1. Plass Kenneth Østvold, 2. Plass Tore Valvik 3. Plass Nikolai Stien
1. Plass Kenneth Østvold, 2. Plass Tore Valvik, 3. Plass Nikolai Stien Foto: Privat

Endelig var det klart for sesongstart i Norge og i helgen var det pinseløpet på Rudskogen. Det er samme bane hvor norgesmesterskapet går senere i år og dermed var løpet god trening før NM.

Det var trening og to tidskvalifiseringer lørdag, mens søndag var det to innledende heat og en finale som skulle avgjøre det hele.

Foto: Lambo Alen / District Photos 2

Tung start

Treningen lørdag formiddag startet ikke så bra, jeg manglet ganske mye til de raskeste og slet med å få oppsettet på gokarten til å fungere optimalt. Det ble testet mange forskjellige innstillinger på gokarten, f.eks. mykere og stivere bakaksling eller forskjellige hjulvinkler på forhjulene. Oppsettet eller innstillingene på gokarten er avgjørende for hvordan gokarten «oppfører» seg i svingene og dermed hvor fort man kan kjøre. Etter flere treninger lørdag formiddag var det klart for de to siste tidskvalifiseringene, her skulle resultatet i hver av tidskvalifiseringene bestemme startposisjon til de innledende omgangene på søndag. Med henholdsvis fjerde.- og tredjeplass på tidkvalifiseringene hadde jeg et greit plasseringsmessig utgangspunkt før heatene på søndag, men tidsmessig manglet jeg mer enn jeg skulle ønske til de raskeste.

I søndagens første innledende heat kjørte jeg fra fjerde startspor opp en plassering og endte som nummer tre. I andre innledende heat startet jeg som nummer tre, men måtte gi fra meg en plassering på de siste rundene og kom dermed i mål som nummer fire. Jeg hadde fremdeles ikke funnet et godt oppsett på gokarten og problemene fra lørdagen fulgte med meg i heatene på søndagen også. Jeg måtte virkelig kjempe for å klare en tredje.- og fjerdeplass i heatene og var stadig under press fra raskere sjåfører som kom fra lengre bak i feltet.

Foto: Lambo Alen / District Photos 2

Regn ble redningen

Mot ettermiddagen på søndag kom regnet og da forandret forholdene seg fullstendig. Banen ble såpeglatt og derfor var ferdighetene til sjåførene enda mer avgjørende enn tidligere i løpet. Fra 4. startspor i finalen hadde jeg en dårlig start og jeg kom ut som nummer fem, men siden forholdene var forandret fullstendig, fungerte ting bedre og jeg klatret opp til tredjeplass etter fem runder. Etter å ha kjørt forbi to konkurrenter de første rundene var det blitt en stor luke til første- og andreplassen og denne var ikke mulig å ta igjen, men jeg fikk raskt en luke til de bak og tredjeplassen var dermed sikker.

Dette var et frustrerende løp hvor jeg slet med å finne et godt oppsett på gokarten så lenge det var tørre forhold, men heldigvis kom regnet til finalen og førerferdighetene ble mer avgjørende enn oppsettet på gokarten. Neste løp er allerede til helgen igjen, i Andebu i Vestfold. Hvis du vil lese mer om min bakgrunn, kan du sjekke ut mitt første blogginnlegg til Lokalsporten her.