Snart skal ro i luftegården byttes ut med alternativ trening for Tekno Odin og trener Øystein Tjomsland. Arkivfoto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Håper skadet Tekno Odin rekker NM

Tekno Odin har slått opp en gammel skade. Etter veterinærsjekk ser imidlertid trener Øystein Tjomsland lyst på utsiktene til NM-deltakelse i sommer.

Det var i et V75-løp på Klosterskogen Påskeaften at Tekno Odin slo opp igjen skaden i seneskjeden på venstre bakbein.

Se situasjonen hvor Tekno Odin tas ut av løpet da Øystein Tjomsland merker at noe er galt. Hest nr. 1 sitter som niendehest i feltet. Video: Rikstoto Direkte.

Trener Øystein Tjomsland var raskt ute med å avskrive de største løpene utover sommeren, men etter en sjekk hos veterinær Ole Einar Sem torsdag ettermiddag moderer topptreneren seg noe.

– Det ser lovende ut, men de neste ukene vil avgjøre. Vi tar naturligvis ingen sjanser med en slik hest, understreker Tjomsland.

Nå venter ny behandling og deretter rehabilitering for traveren, som har tjent inn 10.375.803 kroner hittil i karrieren.

– I neste uke reiser han til Sverige for å stå i avlstjeneste. Han skal samtidig svømmetrenes en periode og trene alternativt for å avlaste. Etter avlssesongen er ferdig skal han ut på gården min i Søgne og trenes på sandbanen der, sier Tjomsland, vel vitende om at han har fått mange skadede hester friske ved hjelp av denne typen trening.

Fra kommende uke skal Tekno Odin svømmetrenes en periode og trene alternativt for å avlaste. Foto: Richard Ekhaugen.

Sommerens NM på Sørlandets Travpark går av stabelen lørdag 22. juli. En eventuell seier her, den femte for Tekno Odins del, vil gjøre hesten historisk. Et slikt kunststykke har ingen kaldblodshest maktet tidligere.

– Jeg utelukker ingenting med tanke på løp, men det er skaden som avgjør. Jeg håper vi skal få glede av Tekno Odin i mange år fremover, sier Øystein Tjomsland.