Hakeem Teland har gode medaljemuligheter under helgens nordiske mesterskap. Foto: Arkiv
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Teland med sterk VM-start

Hakeem Teland fra Høvåg vant fredag lett forsøksheatet sitt på K1 200 meter i junior-VM i padling.

Det var hele fem forsøksheat av ni deltakere, til sammen 45,  fra alle verdensdeler i K1 200 m i juniorklassen (18 år/yngre) i Minsk i Hviterussland i dag.

Hakeem padlet i det tredje heatet og var klart foran de øvrige deltakerne i heatet med tiden 35.741 foran Dimitri Dahylenko fra Ukrania med 36.611, altså 0,870 sek etter.

Da alle fem heatene var i mål, viste det seg at Hakeem faktisk hadde best tid av alle med kun en utøver til under 36 sek, Sergei Filin fra Russland i siste heat som kom inn til 35.864.

De øvrige enere og toere i heatene lå mellom  36.351 og  36.616 under ganske like forhold. Hakeem var selv veldig fornøyd med løpet og føler seg i godt slag.

– Jeg var meget godt fornøyd med løpet. Jeg kan være med og krige, men ikke legg for mye vekt på tidene. Men jeg tror jeg vil henge med de beste. Vi får se når de fire semifinalene er ferdig i morgen kl.1430, dvs. norsk tid 1330, sier Hakeem.

I motsetning til EM går ikke vinnere av forsøksheatene direkte videre til finalen, og Hakeem må derfor være inne blant de to beste i sitt heat, et virkelig nåløye.

Men mye tyder på at han er i ennå bedre form nå enn i europamesterskapet for 14 dager siden hvor han ble femmer i K1 200m.

PS! Lørdag vant Hakeem semifinaleheatet sitt på K1 200m med 9/10 sek og hadde beste tid av de fire heatene.