Kristiansanderen Hakeem Teland (18) er fortsatt junior, men hevdet seg godt mot seniorene i helgas norgescup i Bærum. Fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Teland hevdet seg mot seniorene

Padleren Hakeem Teland vant lett juniorfinalene i helgens norgescup, og hevdet seg også godt mot landets beste seniorer.

I helgens norgescup stilte 18-årige Hakeem Teland fra Høvåg opp i både junior og seniorklassen på K1 200m og K1 500m  og gjennomførte fire finaler med kort mellomrom søndag etter en tilsvarende antall forsøksheat lørdag.

Han vant lett begge juniorfinalene. På K1 500m vant han med 1,40,45 , halvannet sekund foran Bærumsgutten Vemund Næss Jensen og på K1 200m med tiden 37.30 – 1,1 sek foran samme den samme Bærumsgutten.

Men Hakeem viste god innsatsvilje da han deltok 20 minutter i seniorfinalene på de tilsvarende øvelser, hvor han ble toer på K1 200m med 37.55 – 4/100 sek etter vinneren Per Chr. Wessel fra Oslo.

På K1 500m padlet han 2.5 sek bedre enn i juniorfinalen med tiden 1,37,98 og var bare 2.5 sek etter vinneren fra Bærum, Jon Sondre Solhaug som hadde 1.35.49. Hakeem ble her nummer fem i en øvelse han ikke har prioritert i sommerens EM og VM.

Han forteller at han har kommet godt i gang med grunntreningen og derfor følte seg ganske tung i NC-løpene, men var gledelig overrasket over at det gikk så godt også denne helgen. Fra neste år padler han i klassen under 21 år. Mye tyder på at han allerede nå ligger godt til å ta opp kampen også i denne klassen.

Nå gjenstår NM individuelt i Kristiansand om knappe fjorten dager og om tre uker avsluttes det hele med lagbåt-NM.

Etter dette begynner han oppkjøringen til junior-NM kortbane i svømming  i slutten av november.  Det er ventet at mange av hans venner fra svømmemiljøet i Kristiansand stiller opp som heiagjeng når mesterskapet arrangeres på hjemmebane for Hakeem.