Hakeem Teland med sitt første av i alt fire gull i Olympic Hopes. Foto: Morten Ivarsen/NPF
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Teland vant fire gull i Olympic Hopes

Padleren Hakeem Teland (17) fra Høvåg gjorde storeslem da han vant fire gull av fire mulige i konkurranse med verdens beste 17-åringer.

Hakeem som seierherre i Olympic Hopes. Foto: Morten Ivarsen.
Hakeem som seierherre i Olympic Hopes. Foto: Morten Ivarsen/NPF.

Individuelt vant Hakeem to gull i K1 200m og K1 500m, samt gull på  K2 200m med makker Harald Ivarsen og i K4 1000m med Harald Ivarsen, Marcus Wang og Mathias Svoren.

Helgens stevne i Poland samlet padlere fra 25 land og fire kontinenter.

Det utrolig skjedde at Hakeem, som ikke en gang var kvalifisert i K1 for deltakelse i VM junior for seks uker siden, slo til og tok sin fjerde gull på like mange løp. Han vant først K1 500m med 1,5 sek før han sammen med de norske guttene like godt vant K4 1000m 1,3 sek foran Tyskland. Hakeem slo så juniorverdensmester av året (18 år og yngre) på K1 200m, Kulti fra Ungarn med 0,08 sek. Så avsluttet han med å vinne K2 200 meter.

I øyeblikket er altså verdens beste 17-åring i padling fra Høvåg!