Denne karen m/barn var blant de knappe 30 turgåerne på søndagens topptur til Årosveden. Alle foto på siden: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ti på topp avsluttet med stil

Årets siste topptur i regi av Bedriftsidretten i Vest-Agder og DNT gikk av stabelen i Søgne søndag.

Turen startet fra Langenes skole og gikk langs Kvernhusvannet på østre side, så et stykke langs Krossnesveien, og derfra opp i skogen mot Årosveden.

Klikk deg gjennom bildegalleri her: 

Sjøen ved Kvernhusvannet, østre side, ved Rockefellerhytta.
Utkikkshytte på Årosveden.
Postkasse for registrering på Årosveden.
Folk på Årosveden.
Balansering på line på Årosveden.
Bålbrenning på Årosveden
Fra Årosveden,

Årosveden har en lang historie. Men den ble brukt under Napoleonskrigene mot England i årene 1807-1814. Årosveden ligger på 73 meter over havet.  

Det var god stemning i hele løypa. Vi tok en prat med to deltakere. Og vi snakket også med arrangøren og toppturansvarlig.  

Janne Sorteberg (43), turdeltaker 

Hva ser du på når du går på tur?

-Det er naturen, og det er folkene. Jeg er ikke alltid like bevisst på det som jeg ser på. Men turer gir en totalpakke med opplevelser. Man får frisk luft, man nyter naturen, og man får sett alle høstfargene og skyggene i landskapet.  

Hvorfor er det gøy på tur?

-Jeg får brukt kroppen, og jeg får klarnet hodet.

Er turløypene fine og familievennlige? 

-Ja, og det er de nesten alltid. Det er et mål å få med seg hele familien på tur, men det er ikke alltid praktisk mulig å få til. Jeg er for øvrig ingen erfaren turgåer, men jeg liker meg godt ute i skog og mark! 

Einar Birkeland (61), turdeltaker

Hva kreves for å gå på tur?

-Det er ikke mye, for opplegget er enkelt og greit. Det er viktig med godt humør. Og så trenger man ikke å være i god form, men det er en fordel! 

– Jeg har bodd på Langenes i mange år, så jeg kjenner til miljøene her. Jeg er veldig godt kjent i skogen her ute.                                                                                               

Hvordan får vi en ideell tur?

-Det er flere faktorer som spiller inn. For det første bør det ikke regne. For det andre er det viktig med ei fin løype. Og for det tredje, så er variert natur og blide mennesker alltid noe man ønsker seg.  

Njaal Birkeland (30), toppturansvarlig fra Bedriftsidretten og DNT

Hvordan fungerer Ti på Topp?

– Det et godt tilrettelagt turtilbud for barn, voksne og eldre hvor vi har presentert ti ulike toppturer i Kristiansandsregionen. De ulike turmålene har flere adkomstmuligheter der vi har presentert ett alternativ som vi anbefaler og som er merket. Ti på Topp er en aktivitetsportal med funksjoner som gjør det ekstra kjekt å gå tur.

Hvem kan delta?

Alle kan delta i Ti På Topp.

Hvordan melde seg på?

Du kan melde deg på via fanen «Påmelding» øverst på denne nettsiden. Det er også mulig å gjøre det samme via appen Ti På Topp. Ved påmelding velger du om du ønsker å delta i bedriftsklassen, venne-og familieklassen eller individuell klasse.

Hva koster det?

Deltagelse koster kr 175,- per person, kr. 100,- for barn 0 til 13 år. Det er også mulig å kjøpe bedriftspakker.

Har du noen råd og tips til dem som går på tur?

-Man bør kle seg etter forholdene og temperaturen. Noe godt i sekken er alltid et godt råd.

Hva synes du vi bør ha med i sekken?

-Man kan ha med kaffe til de voksne og kakao til barna. Og så kan man ha med seg noe frukt og eventuelt en sjokolade. Det faller alltid i god jord!