Anita Dalen (t.v.) og Sara Kastbjerg Jensen fra Kristiansand-laget Team Angry Birds vant dameklassen i Kvadraturen Showdown lørdag som var. Alle fotos og videoer på siden (hvis ikke annet er anført): Jahn Espen Nakkestad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i crossfitstevnet Kvadraturen Showdown

Det var en fantastisk fin opplevelse å vinne dameklassen i denne crossfitkonkurransen, med Anita Dalen som makker.

Vi konkurrerte mot 21 andre lag i dameklassen.

Samlet i garderoben før konkurransestart.
Samlet i garderoben før konkurransestart.

Lørdag morgen kl 08.30 registrerte vi oss og stilte til briefing av de ulike øktene. Dette var altså første gang min lagvenninne Anita Dalen og jeg skulle konkurrere sammen. Vi møtte opp og alle utøvere var spente. I en slik konkurranse er det alltid spennende når man i oppstarten er samlet og ser dem man skal konkurrere mot. Det var høyt nivå i både dame- og herreklassen, og jeg var sikker på at det skulle bli underholdende for både utøvere og publikum!

Fredag kveld la arrangørene ut de tre innledende øktene som alle lag skulle igjennom, slik at man fikk litt tid til å forberede seg på jobben som skulle gjøres. For noen resulterer det i en natt med få timer søvn, for andre er det godt å vite hva man går til.  I konkurranser som dette er det avgjørende at man har en taktikk klar, og går løs på øktene slike at man kan utnytte hverandres styrker på best mulig måte. Det vanlige er at man kan dele øktene innad som man ønsker, en person jobber av gangen.

Anita og jeg hadde forberedt oss på at noen øvelser skulle vi bidra mye begge to, andre øvelser måtte vi spille på våre individuelle styrker. Den taktiske biten og det å ha en plan for hver økt var avgjørende for at vi sammenlagt fikk en høy poengsum.

Foto: Victoria Nevland.
Foto: Victoria Nevland.

Mitt hode var innstilt på å ha fokus på en økt av gangen, nullstille seg når den var overstått, ta 20 minutter på å skifte, drikke og lande, så var det tid for å finne konkurransemodus og legge ny taktikk. Laget vårt endte på plasseringene 2, 6, 1 og 12 plass i de innledende rundene, hvor økt nr. 3 bestod av to deler og derav ga to plasseringer.

Sekretariatet gjorde en kjempejobb under Kvadraturen Showdown.
Sekretariatet gjorde en kjempejobb under Kvadraturen Showdown.

Etter de innledende øktene var vi blant de ti beste og med videre til økt nr. 4 som bestod av to krevende øvelser: markløft på 100 kg og strict handstand pushups. Vinn eller forsvinn, her gjaldt det å score høyt for å bli blant de fem beste som skulle til finaleøkten. Vi hadde en god følelse på økt nr. 4, men taktikken måtte legges og kommunikasjonen underveis var veldig viktig. I lagkonkurranser vil man bidra mest mulig til laget, så det er fort at man tar i litt for mye i starten, noe som kan straffe seg kort tid etter når musklene begynner å gå tomme eller trenger hvile.

Kjempestemning blant tilskuere og utøvere under Kvadraturen Showdown. Foto: Victoria Nevland.
Kjempestemning blant tilskuere og utøvere under Kvadraturen Showdown. Foto: Victoria Nevland.

Under alle øktene kunne bare én person jobbe av gangen, så en viktig jobb når den ene hvilte var å følge med at den andre ikke jobbet seg helt tom, og når det var nødvendig gripe inn og gjennomføre et bytte. I tillegg må man stole på seg selv og lagkameraten slik at man gjør de riktige vurderingene underveis. Man kjenner sin egen kropp best, men i konkurranser og under press kan alt skje. Vi endte opp på 1. plass på denne økten, publikum var i full fyr og nå skulle vi til finalen!

De fem lagene som stilte til start var jevne og sterke, alle hadde vært igjennom de samme øktene og det kjentes på kroppen. Nå gjaldt det å samle hodet og krefter, ta smarte valg underveis og ikke gå ut for hardt. Vi skulle igjennom flere avanserte øvelser, alt skulle testes. Taktikken var den samme, jobbe oss igjennom del for del, utnytte hverandres styrker, ta riktige valg. I tillegg var det utrolig bra oppmøte av publikum som var klare for å heie, så de neste 30 minuttene skulle bli spennende!

magnus
Magnus Opstad Frantzen (foran) og Matthew Szwinto vant herreklassen.

Det var lenge jevnt, vi lå en stund på tredje- og andreplass, jobbet oss igjennom og tok litt innpå, men det var først i øvelse nummer fire at vi dro fra resten. Da hang turnringene klare og vi skulle gjennomføre muscle ups. Anita hadde meldt på forhånd at der måtte jeg klare meg selv, men hun lovet å heie hardt. Noe hun gjorde sammen med hele publikummet som sørget for at energien i rommet stod i taket, og vi gjorde oss ferdig med muscle ups og lå dermed på 1. plass inn i siste øvelse som bestod av 60 repetisjoner clean and jerk på 55 kg. Her hadde vi et godt forsprang foran de andre lagene, en fantastisk heiagjeng fra crossfit 46 som stilte opp.

Publikum er viktig når man må grave dypt, og i finalen var energien derifra avgjørende for å jobbe seg igjennom de siste minuttene.

Vi delte opp og jobbet oss igjennom alle 60 repetisjoner, på de siste seks repetisjonene tok jeg meg tid til å fyre opp publikum og jeg kan huske det ga en viktig boost inn i siste innspurt. Fantastisk deilig når stanga traff gulvet for siste gang.

Et godt planlagt og gjennomført arrangement, kanonbra oppmøte fra venner og publikum, og god konkurranse fra dyktige lag gjorde at denne lørdagen ble en minnerik dag!