Topp tre i kvinneklassen fra venstre: Mari Rotmo og Synne Krokstad fra Crossfit Maxpuls i Trondheim, Jacqueline Dahlstrøm og Renate Loraas fra CrossFit Sarpsborg, Jannicke Aasen og Karen Wisur fra CrossFit Centrum i Sandnes. Videre følger topp tre i herreklassen: Jonas Johansen og Leif Erik Gladstad fra Crossfit Oslo, Nicolay Billaudel og Morten Almaa fra (Crossfit Sandvika/Maxpuls i Bærum), Espen Hellesøy og Magnus Frantzen fra Åsane i Bergen/CrossFit Kvadraturen. Bildet er tatt i Kvadraturen CrossFits lokale der Kvadraturen Showdown ble avholdt lørdag 3. desember. Foto: Markus Mjaaland
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Crossfit-eliten herjet i Kristiansand

Disse utøverne var de beste blant 56 lag i helgas store crossfitkonkurranse Kvadraturen Showdown.

Lørdagens happening er årets store begivenhet hvor crossfittere fra hele landet samles for å konkurrere to og to sammen på lag. I fjor var første gang vi holdt konkurransen og det ble en stor suksess. Så i år valgte vi å legge til noen ekstra plasser og endte opp på 28 dame- og 28 herrelag. Totalt 56 lag fordelt på 112 utøvere, fra Tromsø i nord til Farsund i sør.

c6
Renate Loraas i clean ladder. Foto: Silje Wilson Nordby.

Fredag 30. september åpnet vi opp påmeldingen og i løpet av tre timer så var alle plassene tatt og Showdown 2016 var helt utsolgt. Vi har hatt som mål å lage en proff konkurranse som har stor fokus på kvalitet og ikke minst det å holde et veldig stramt skjema. For å få til dette krevde det ekstremt mye planlegging og nøye gjennomgang av alle rutiner. Og i tillegg hadde vi med oss nøkkelpersoner i crewet som hele tiden passet på å få utøvere på plass og klare på noe som vi kaller Callroom. Her skulle utøverne som startet i neste heat sitte klare til de ble kalt inn.

c9
Vinnerne av event 4, Team Sugartits. Foto: Markus Mjaaland.

Vi hadde også med oss dyktig folk som rigget på plass utstyr inn og ut av banene, og som lå ett skritt foran hele veien. De første tre eventene var fordelt på fire dame- og fire herreheat med sju lag i hvert heat. Så her var det riktig at alt var timet og tilrettelagt. Vi hadde også med oss ti dyktige dommere som byttet på å dømme. Dette er en krevende jobb hvor en dommer hele tiden må være fokusert og gi beskjed til utøvere dersom de utfører øvelsene feil. Da blir de gitt noe som kalles en no-rep og må gjøre repetisjonen på nytt.

c7
Magnus Frantzen fra Kvaradturen CrossFit i aksjon med 150 kilo. Silje Wilson Nordby

Etter de tre første heatene var det ti herre- og ti damelag som gikk videre til semifinaler. Etter dette steg også nivået på øktene og kravet til utøverne. I finalen satte vi igjen med fem lag i hver klasse, og det var ingen som helst tvil om at det var de beste utøverne som kom seg til finalen. Her startet vi med en jaktstart og hvor det laget som avsluttet først også ble kåret som vinneren av Showdown 2016.

Se video av damevinnerne i clean ladder her, løfter enkelt 100 kg hver:

Sjekk video av herrefinalen her:

Video av clean ladder for herrer her:

På både dame- og herresiden var det de lagene som ledet før finalen som stakk av med seieren. Derfor var dette også veldig fortjent. For damene var det Team Flixfit fra Crossfit Sarpsborg, bestående av Jacqueline Dahlstrøm og Renate Loraas, som stakk av med seieren. For herrene var det Team Sugartits fra Crossfit Sandvika/Crossfit Maxpuls, bestående av Nicolay Billaudel og Morten Almaas, som vant.

Dommerne Frank Leandro Fredriksen og Cecilie Brøvig Almås følger nøye med. Foto: Markus Mjaaland.
Dommerne Frank Leandro Fredriksen og Cecilie Brøvig Almås følger nøye med. Foto: Markus Mjaaland.

Vi har fått veldig mange gode og positive tilbakemeldinger på konkurransen, og er skikkelig stolte over å ha klart å gjennomføre konkurransen akkurat slik vi ønsket. Vi sees igjen i 2017!

c11
Glade arrangører. Fra venstre: Christian Bøen, Gjermund Nesland, Jahn Espen Nakkestad og Arnoud Bouman. På bildet til høyre Jahn Espen Nakkestad og Charlotte Nevestad. Foto: Privat.

Les også: Til topps i Kvadraturen Showdown 2015

Slik ble øktene gjennomført:

EVENT 1

«Move Your Feet»

AFAP:

Chk in:

500m Row

Then:

50 Hand Release Burpees to Plate

50 Wall Ball (10/6kg)

50 Kettlebell Snatch (24/16kg)

TC: 8min

Score: For time (1 MISSED REP = 1 SECOND PENALTY)

Rules: Change as you want

 

EVENT 2

«Showdown Ladder»

Every Minute On the Minute 9 minutes

1+1 Clean

Boys: 70-80-90-100-110-120-130-140-150kg

Girls: 40-47,5-55-62,5-70-77,5-85-92,5-100kg

Score: For Weight
Rules: 1 lift each station each athlete

 

EVENT 3

«Charlie’s Angels»

AMRAP 8

20 Ground to Overhead (50/35kg)

20 Box Jump Over (24/20″)

20 Toes to Bar

Then 2 min max

Jenter: HSPU (2x20kg)

Gutter: deficit HSPU (4x20kg)
Score: For reps

Rules: Change as you want

Ekstra: Med en gang AMRAP 8 er fullført, så går laget direkte i gang med HSPU. Ingen pause. Summen av reps på begge økter er scoren for Event 3.

 

EVENT 4A

«Monkey Business»

AMREP 2

Max Rep Bar Muscle Up

Score: For reps

Rules: Change as you want + Go directly to WOD 4B

 

EVENT 4B

«Team DT»

6 RFT:

12 Deadlift (70/47,5kg)

9 Hang Power Clean (70/47,5kg)

6 Shoulders to Overhead (70/47,5kg)

TC: 8min

Rules: Deltaker 1 må fullføre 1 runde før deltaker 2 begynner på sin runde. 3 runder hver.

Score: For time (1 MISSED REP = 1 SECOND PENALTY)

 

 

FINALE EVENT:

«The Showdown»

AFAP:

60 Snatch (60/40kg)

60 Strict Pull-Up

60 Clean & Jerk (60/40kg)

Cut off 1 – 4 TEAMS LEFT

Then 6RFT:

5 Hand Release Burpee Muscle Up

10 Thrusters (60/40kg)

Cut off 2 – 3 TEAMS LEFT

7x10m Handstand Walk

Cut off 3 – 2 TEAMS LEFT

100 Cal Assualt Bike

Rules: Change as you want. Team must leave floor if cut off.

Score: Winner takes it all