KKGS vinnerlag i jentefinalen. Renate Bjerland (f.v.), Emilie Wergeland, Julianna Repstad, Melissa Nybakk, Andrine Risøy, Ingrid Brekke. Ikke på bildet: Vilde Fosselie og Julie Lie. Foto: Nina Berg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i skolecupen i volleyball

KKG vant både jente- og gutteklassen, mens Åmli var best i mix-klassen i årets fylkesfinale for Agders videregående skoler.

NVBF Region Agder og KKG inviterte nylig til årets fylkesfinale i volleyball-mesterskap for videregående skoler  i Gimlehallen.

Oversiktsbilde fra Gimlehallen.
Oversiktsbilde fra Gimlehallen. Foto: Sigurd Kvamme.

NVBF jobber kontinuerlig for å skape et godt aktivitetstilbud i volleyball til ungdommer, og vi har i 42 år arrangert et mesterskap for videregående skoler. Her får ungdom som kanskje ikke spiller volleyball til vanlig en sjanse til å få oppleve noen av volleyballspillets gleder. Dette er først og fremst et breddearrangement.

Karoline Olsen, sjef og ansvarlig for arrangementet.
Karoline Olsen, som var ansvarlig for arrangementet sammen med Marie Løvland. Foto: Sigurd Kvamme.

Alle skolene i Agder som tar opp elever fra 10-årig grunnskole ble invitert til å delta på arrangementet, og det endte opp med 20 ulike lag. 7 lag i kvinne- og gutteklassen og 6 lag i mix-klassen.

Vinneren i hver klasse er kvalifisert til å delta i landsfinalen for videregående skoler.

Landsfinalen MVGS skal arrangeres i Trondheim og er arrangert av NTNUI i Dragvollhallen og i Trondheim Spektrum.

Det var idrettselevene i klasse 3IDA på KKG som fikk i ansvar å arrangere denne turneringen.

gutter
KKGs guttelag som vant finalen. Fra venstre: Håkon Mydland, Sveinung Berg Olsen, Bendik Råsberg, Tobias Hagehei, Ruben Jernæs, Jonas Stiansen, Torjus Kleivane og Torje Thorkildsen. Foto: Nina Berg.

Og ettersom det ble lagt flere timer med planlegging og annet arbeid i forkant av turneringen er vi alle strålende fornøyd med gjennomføringen.

amli2
Amlis vinnerlag i mix-finalen. Even Aaser Tveit (f.v.), Kai Reiulfsen, Edvart Aasen, Kjetil Riisland, Halvor Vaaje, Tanapol Meesri, Zahra Heidari, Ehkmwee Paw, Aleksander Opheim, Ida Kateraas og Margit Elise Tveit. Foto: Privat.

Det var super stemning i Gimlehallen hele dagen. Lærere, elever og tilskuere var alle positive til denne turneringen. Ingen alvorlige skader, mye latter og humør, gode kaker i kiosken, godt engasjement og bra nivå.

a3
Sam Eyde vgs i rødt, kom på 2.plass i gutteklassen i årets turnering. Foto: Sigurd Kvamme.

Vi tok en prat med et par sentrale spillere etter mesterskapet. Først med Edvart Aasen, skoleelev ved Åmli videregående skole i 3. klasse. Han spiller til vanlig på IL Dristug i 1.divisjon og har spilt volleyball siden 8. klasse.

a4
Edvart Aasen fra Åmli VGS. Foto: Sigurd Kvamme.

Selv har han ikke satt seg noen særlig ambisjoner, men ønsker å bli så flink som mulig. Denne turneringen spiller han mix for første gang, og sier han er veldig fornøyd med arrangementet. Han har blitt kjent med nye spillere, og fått matchet seg på et bra nivå.

Midt i intervjuet måtte han hive seg til semifinalen som de henholdsvis vant, for så å ta seg videre til finalen som de imponerende nok også vant. Selv ble han kåret til turneringens beste mix-spiller.

Vi pratet også med  Sveinung Berg Olsen, skoleelev ved Kristiansand Katedralskole Gimle i 2. klasse. Han spiller til vanlig også i 1. divisjon på laget KSK, hvor han har spilt så lenge han kan huske. Han har satt seg noen ambisjoner, men det viktigste er selvfølgelig å bli bedre enn sin mor, selveste Nina Berg, som til vanlig er trener for Sveinung og hans lagkamerater.

Sveinung Berg Olsen fra KKG. Foto: Sigurd Kvamme.
Sveinung Berg Olsen fra KKG. Foto: Sigurd Kvamme.

Han er veldig fornøyd med arrangementet han også, og sier det er godt planlagt og gjennomført, og syns at nivået er veldig høyt. Selv sier han at han er fornøyd med egen innsats, men spesielt bra innsats av laget.

Skrevet av Sigurd Sverre Kvamme og Tobias Jølstad, 3IDA KKG.